Čeští studenti vyhráli soutěž organizovanou skupinou MOL

Finále 10. ročníku mezinárodní studentské soutěže FRESHHH se letos poprvé uskutečnilo v Praze. Do finále postoupilo pět týmů z České republiky, Slovinska, Maďarska a Pákistánu. Soutěž spočívající v budování ropné společnosti vyhrálo české trio, nejlepší týmy získaly odměnu ve výši 25 tisíc eur.

MOL soutěž

Soutěž FRESHHH je pro Skupinu MOL důležitou součástí strategie, jak oslovit potenciální nové zaměstnance a také příležitostí se setkat s mladými talentovanými odborníky. Český tým, který se letos probojoval až do nejužšího finále, byl složen ze studentů CERGE-EI a ČVUT. Jeho členkou byla i jediná žena mezi všemi finalisty. Všichni tři čeští finalisté - Thuy Linh Do, Marek Rakowski a Jakub Kuba - se radovali z úspěchu v mezinárodní soutěži.
"Moc si to vítězství užíváme. Letos byly všechny týmy velmi silné a o to víc si našeho vítězství vážíme. Bylo velmi důležité, že jsme tým složený z lidí s různým vzděláním i odborností a ukázalo se, že to byl klíč k našemu úspěchu," řekla Thuy Linh Do, členka českého týmu.
"Program FRESHHHnám dává jedinečnou příležitost setkat se s těmi nejlepšími a nejtalentovanějšími studenty z celého světa, kteří se mohou později stát našimi novými kolegy a členy našeho stále rostoucího týmu. Zvláště v dnešní době, kdy je v ropném a plynárenském sektoru nedostatek vzdělaných a kvalifikovaných pracovníků, nám tento program mladých talentů dává konkurenční výhodu oproti ostatním společnostem," říká Zdravka Demeter Bubalo, víceprezidentka Skupiny MOL pro lidské zdroje.
Čeští studenti patří k vůbec nejúspěšnějším účastníkům programu FRESHHH. V loňském roce slavil vítězství v nabité konkurenci rovněž český tým ve složení Filip Biznár, Jakub Kubiš a Petr Boros pocházejících z VŠE a ČVUT.
FRESHHH je mezinárodní on-line studentská soutěž, ve které mají nejtalentovanější studenti možnost prokázat své znalosti prostřednictvím týmové práce na řadě úkolů. V průběhu prvního on-line herního kola FRESHHH 2016 studenti budovali virtuální ropnou společnost, kdy museli dělat řadu technických a strategických rozhodnutí. Tříčlenné týmy musely volit mezi různými výzkumnými a vývojovými projekty, hledat ložiska ropy, rozvíjet ropné rafinerie, ale také vhodně diverzifikovat své produkty a hledat nejlepší produktové portfolio, aby nakonec dosáhly zisku. Hra vyžadovala od účastníků přesnou analýzu informací, strategická rozhodnutí i specifické odborné znalosti ropného průmyslu.
Nejlepších 40 týmů pokračovalo v semifinálovém kole soutěže, kde plnilo úkoly zaměřené na maloobchodní činnost. Pět nejúspěšnějších týmů postoupilo do živého finále, které se konalo 25. května v Praze.

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek