UTA otevřela pobočku v České republice

Společnost Union Tank Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) posiluje své mezinárodní zaměření. Společnost nabízející palivové a servisní karty otevřela již loni v listopadu svou pobočku v Rumunsku, nyní do provozu uvedla další v Praze.

UTA TK Máša a Huber

Díky tomu je od 1. května 2016 péče o český trh ještě intenzivnější.  "Česká republika je díky své centrální poloze a silnému průmyslu důležitým rostoucím trhem s velkým potenciálem," vysvětluje Gabriel Moulènes, oblastní manažer pro střední a východní Evropu, který je odpovědný za rozvoj obchodu společnosti UTA v této oblasti. Vždyť v Česku bylo v roce 2014 již 31 800 dopravních firem s více než 105 000 nákladních vozidel nad 3,5 tuny, z nichž podle studie Consultic více než 5700 přepravců využívalo palivové a servisní karty. "Protože naši zákazníci očekávají ve všech zemích bohatou kompletní nabídku a servisní služby od jednoho poskytovatele, bylo nasnadě rozšířit naši nabídku péče i do České republiky," říká Moulènes. UTA přitom vidí velký potenciál ve spolupráci se silnými obchodními partnery Daimler a Edenred, kteří jsou oba se svými produkty v Česku úspěšní a fungují na trhu jako dodatečný prodejní kanál.  
Podle Indexu logistické výkonnosti Světové banky patří Česko k nejatraktivnějším logistickým působištím na kontinentu a téměř třetina jeho zahraničního obchodu se odvíjí s Německem, které je tak nejvýznamnějším obchodním partnerem této země. V souladu s tím roste také množství zboží přepravovaného přes společné hranice. Kromě toho Česko usiluje o silnější geografickou diverzifikaci svého exportu posilováním na trzích mimo Evropskou unii, od čehož UTA očekává další internacionalizaci a nárůst tržních podílů.  
Pomocí kartového systému UTA může více než 84 000 zákazníků po celé Evropě bezhotovostně tankovat, platit mýtné a využívat mnoho dalších služeb pro svou mobilitu: síť UTA zahrnuje přes 52 000 stanic ve 40 evropských zemích. V Česku společnost UTA momentálně disponuje 1200 akceptačními místy - z toho téměř 850 čerpacích stanic značek Slovnaft, OMV, Benzina, ČEPRO a mnohé nezávislé čerpací stanice.  

Autor: TZ, Zdroj: UTA

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek