Skupina MOL dokončila akvizici ve Slovinsku

Skupina MOL dokončila akvizici segmentu downstreamu slovinské části ENI. Obě společnosti uzavřely v loňském roce dohodu o odkupu aktiv, v rámci níž má MOL převzít celou maloobchodní síť i velkoobchodní byznys ENI ve Slovinsku.

ČS Mol Olšany

Díky akvizici je maloobchodní síť MOL rozšířena o 17 čerpacích stanic a posiluje tak pozici společnosti v rámci trojice největších provozovatelů čerpacích stanic v zemi. MOL transakcí získává dodatečné kapacity k existující tamní síti 40 stanic a vstupuje na maloobchodní trh v Lublani. Dalším krokem po dokončení transakce je očekávaná konsolidace všech servisních stanic v zemi pod jednotnou značku MOL.
"Slovinsko je pro nás díky své blízké poloze k našim rafineriím velmi důležitým trhem. Akvizice 17 nových čerpacích stanic navíc zvýší naši dostupnost vůči zákazníkům a umožní nám potěšit a pohostit mnohem více lidí na cestách. S tímto záměrem neustále hledáme cesty ke zlepšení úrovně našich služeb a nabídky, které jsou uzpůsobeny dle potřeb moderního zákazníka," řekl Lars Höglund, Senior Vice President Skupiny MOL.
V rámci akvizice ENI Slovenija d.o.o., Skupina MOL rebranduje stanice Agip na MOL a zavede na nich Fresh Cornery, které poskytují rozšířenou nabídku kávy z prvotřídních zrn a čerstvého občerstvení.

Autor: TZ, Zdroj: MOL

Diskuse

  • Petr, 2. 7. 2016 12:57: To je nejhorší pumpa v ČR zlatej JET
    • Roman, 4. 7. 2016 12:21: V čem je nejhorší? U mně je na prvním míste kvalita paliv, a tam nevidím problém...
    Reagovat na komentář
  • Traktorysta z vesňyce, 3. 7. 2016 11:57: MOL nebrat !!!
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek