Ceny pohonných hmot stagnují

Ceny pohonných hmot se již od poloviny června v podstatě nemění. Podle údajů CCS stojí benzín Natural 95 nyní v průměru 29,91 Kč/l, nafta zdražila o zanedbatelné dva haléře na 28,33 Kč/l.

ČS Shell, OMV, MOL a Benzina

Nejdražší benzin nabízejí čerpací stanice na Vysočině, kde v průměru přijde na 30,36 Kč/l, nad třicetikorunovou hranici se cena Naturalu 95 pohybuje i v Praze, Plzeňském a Jihomoravském kraji, přesně 30 Kč/l stojí v Olomouckém kraji. Za naftu zaplatíte nejvíce rovněž na Vysočině, průměrná cena je tam 28,96 Kč/l. Naopak nejlevnější benzin je v Moravskoslezském kraji (29,48 Kč/l). Nafta stojí nejméně v Královéhradeckém kraji, kde litr vyjde průměrně na 27,90 Kč.
Ceny pohonných hmot rostly od března, nejvýrazněji pak na přelomu května a června. V následujících dnech se zřejmě měnit nebudou i kvůli oslabení koruny vůči americkému dolaru, přestože cena ropy na světových trzích začala opět klesat. Ropa Brent aktuálně stojí 48 dolarů za barel a dostala se na nejnižší úroveň od začátku května. K poklesu cen benzínu a nafty na stojanech českých čerpacích stanic by však mohlo dojít v druhé polovině července.

Autor: jk, Zdroj: CCS

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek