Switajewski skončil ve vedení Unipetrolu, nahradil ho Modrzejewski

Ve společnosti Unipetrol po více než třech letech skončil jako předseda představenstva Marek Switajewski. Od 2. července ho nahradil Andrzej Modrzejewski (65 - na snímku), kterého do funkce zvolilo představenstvo.

Modrzejewski Andrzej, Unipetrol

Switajewski skončil také jako generální ředitel podniku, o jeho nástupci představenstvo zatím nerozhodlo, řekl Duda. Novým členem a místopředsedou představenstva Unipetrolu se stal Krzysztof Zdziarski (54), dalším místopředsedou představenstva je Mirosław Kastelik.
Andrzej Mikołaj Modrzejewski (65) dříve působil například jako investiční ředitel a následně i jako generální ředitel Národního investičního fondu E. Kwiatkowski (1995-1999) a v letech 1999 až 2002 jako generální ředitel a předseda představenstva společnosti PKN ORLEN. Později působil jako poradce v oblasti managementu a investic. Andrzej Mikołaj Modrzejewski je absolventem Univerzity Mikuláše Koperníka v Toruni - obor fyzika, Varšavské univerzity a International Business School ve Varšavě - program (MBA) a Univerzity v La Crosse ve Wisconsinu, USA - obor podnikového a investičního financování.
Krzysztof  Zdziarski (54) přichází do představenstva společnosti Unipetrol z pozice výkonného ředitele rafinérské výroby PKN ORLEN. V letech 1999 až 2006 působil jako generální ředitel společnosti UPS POLSKA, následně jako předseda představenstva skupiny PEKAES SA (2006 - 2010). V letech 2010 až 2015 pak působil ve funkci předsedy představenstva společnosti ORLEN Południe. Zdziarski je absolventem Varšavské univerzity, Fakulty ekonomických věd - teorie ekonomie a řízení.

Aktuální složení představenstva skupiny Unipetrol

Předseda: Andrzej Mikołaj Modrzejewski 
Místopředsedové: Mirosław Kastelik, Krzysztof Zdziarski
Členové: Martin Durčák, Andrzej Jerzy Kozłowski, Robert Małłek, Łukasz Piotrowski.

 

Autor: TZ, Zdroj: Unipetrol

Diskuse

  • Muž, který ví své, 16. 7. 2016 19:48: Marek je schopnej, škoda ho !
    • Aral, 19. 7. 2016 23:23: Schopnej všeho, jenom ne lidského chování a slušnosti....
    Reagovat na komentář
Přidat nový komentář

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek