Unipetrol prodloužil partnerství s VŠCHT

Unipetrol a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze podepsaly smlouvu o strategickém partnerství, která prodlužuje vzájemnou dlouhodobou spolupráci o další rok. Unipetrol podpoří VŠCHT Praha částkou 800 tisíc korun.

VŠCHT

"V Unipetrolu v současné době čelíme generační výměně, kvůli které musíme aktivně hledat nadšené a vzdělané absolventy, kteří budou mít potenciál v budoucnu nahradit kolem 400 našich vysoce kvalifikovaných a zkušených zaměstnanců. Proto se zaměřujeme nejen na spolupráci s prestižní VŠCHT Praha, ale i s jinými středními školami s chemickým nebo technickým zaměřením," sděluje Andrzej Modrzejewski, generální ředitel Unipetrolu.
"Naše spolupráce trvá již 14 let a přináší mimořádné výsledky. Vybudovali jsme společné univerzitní centrum, realizovaly řadu popularizačních akcí, pracujeme na projektech pro střední školy a naši absolventi jsou ceněnými zaměstnanci na mnoha pozicích v Unipetrolu," říká Karel Melzoch, rektor VŠCHT Praha.
V rámci smlouvy Unipetrol podpoří 5 projektů. Studenti získají asi 200 000 korun za nejlepší diplomové práce a za nejlepší studijní výsledky. Tradičně je podporován projekt Hodina moderní chemie, kdy zástupci VŠCHT vystupují na různých školách po celé České republice s interaktivní ukázkovou hodinou plnou pokusů. Mezi další společné projekty patří chemická olympiáda pro základní a střední školy nebo Letní škola středoškolských učitelů a Podzimní škola učitelů základních škol. V rámci studentské vědecké konference jsou každým rokem odměňovány nejlepší prezentace.  
Dlouhodobá spolupráce, která začala v roce 2002, vyvrcholila v loňském roce založením Univerzitní centra VŠCHT Praha - Unipetrol, které sídlí přímo ve výrobním areálu Chempark Záluží. Centrum dnes navštěvuje 42 studentů bakalářských a 11 studentů magisterských oborů, kteří si vybírají ze tří specializací: chemie a chemická technologie, alternativní energie a životní prostředí nebo technologie potravin.

 

Autor: TZ, Zdroj: Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek