Dejte si pozor, na některých pumpách Benzina neberou karty CCS

Platební karty CCS jsou u nás velmi rozšířené, a tak si každý jejich uživatel může myslet, že s nimi zaplatí u každé čerpací stanice. To však neplatí u nových čerpacích stanic Benziny, které letos Unipetrol převzal od společnosti OMV.

Ne platba CCS

Majitelé CCS si na některých nových čerpacích stanicích společnosti Benzina musí dát pozor při čerpání pohonných hmot a následném placení. Ne všechny totiž berou palivové karty CCS, obě společnosti se totiž nedohodly na podmínkách, a tak musejí zákazníci použít jinou kartu nebo načerpané palivo zaplatit hotovostí. CCS karty nepřijímají například čerpací stanice Benzina v Pardubicích a Chrudimi, které dříve patřily rakouské společnosti OMV. Zákazníci si to sice mohou přečíst na cedulích a potvrdí jim to také obsluha, ne každý si však této informace musí všimnout.
Podle mluvčího Unipetrolu Mikuláše Dudy stále probíhají jednání o podmínkách rozšíření vzájemné spolupráce, ale výsledek je zatím v nedohlednu, a tak zákazníci využívající karet CCS přijdou zkrátka.
Problémy s nepřijímáním CCS karet se netýkají všech čerpacích stanic společnosti Benzina, ale jen u těch, které vznikly v posledních několika měsících. Zda na konkrétní čerpací stanici lze platit určitými kartami, si můžete ostatně ověřit na internetových stránkách společnosti Benzina. 

 

Autor: jk, Zdroj: cr.cz

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek