Unipetrol dokončil integraci České rafinérské

V Unipetrolu RPA byla dokončena integrace dceřiné společnosti Česká rafinérská. K 1. lednu 2017 akciová společnost Česká Rafinérská zanikla a v rámci Unipetrolu RPA vznikla nová organizační jednotka nazvaná Unipetrol RPA - Rafinerie, odštěpný závod.

Česká rafinerská 

"Sloučení České rafinérské s Unipetrolem RPA přispěje k ještě užšímu provázání petrochemické a rafinérské výroby a pomůže zvýšit konkurenceschopnost skupiny Unipetrol," řekl Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol. "Integrace také přispěje k zjednodušení organizační a administrativní struktury, k efektivnějšímu fungování společnosti a v neposlední řadě také ke snížení některých nákladů," dodal Andrzej Modrzejewski.
Současní zaměstnanci ve výrobě byli k 1. lednu 2017 automaticky převedeni do nově vytvořeného odštěpného závodu, část administrativních pracovníků byla převedena do společnosti Unipetrol RPA. Na pozici vedoucí odštěpného závodu Rafinérie působí od 1. ledna 2017 Anna Wydrzynska, dosavadní správní ředitelka společnosti Česká rafinérská. Společnost Unipetrol RPA bude nadále usilovat o maximální vytížení výrobních kapacit obou tuzemských rafinérií v Litvínově a Kralupech nad Vltavou.

 

 

Autor: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek