Ministerstvo obrany nasadí elektromobily od ČEZ

Vozový park Ministerstva obrany se rozroste o vozidla s alternativním pohonem. Dva nové elektromobily Nissan eNV200 a Peugeot Partner Electric poskytli zástupcům Ministerstva obrany k testování zástupci projektu Elektromobilita ČEZ. Čtyřměsíční zápůjčka je aktivitou projektu státní energetické firmy s cílem podpořit rozvoj tohoto způsobu dopravy v České republice.

ČEZ a MO

"Resort obrany do budoucna počítá s rozšířením svého vozového parku o vozidla na alternativní pohon. Jejich využití vidím jako reálnou a ekonomicky zajímavou variantu. Jsem rád, že naši specialisté budou moci otestovat jízdní vlastnosti hned dvou typů elektromobilů a vyzkoušet je v různých klimatických podmínkách roku," uvedl ministr obrany Martin Stropnický.
"Velice si vážíme toho, že Ministerstvo obrany se stává partnerem projektu Elektromobilita ČEZ, a při propagaci využívání elektrických vozů se tak stane příkladem dalším subjektům z oblasti státní správy. My jako provozovatel největší sítě dobíjecích stanic můžeme na oplátku slíbit, že letos výrazně pokročíme ve výstavbě nové dobíjecí infrastruktury umožňující plynulejší pohyb i mezi největšími městy," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš.
Partnery projektu Elektromobilita ČEZ z řad institucí a ministerstev jsou také Úřad vlády, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo dopravy. Mezi další patří automobilky, obchodní centra, komerční subjekty či radnice po celé České republice.

Autor: TZ, Zdroj: ČEZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek