Kolín nabízí řidičům elektromobilů dvě nové rychlodobíjecí stanice

Dvě nové veřejné rychlodobíjecí stanice pro elektromobily mohou řidiči elektrických aut využívat v Kolíně. Stojany umístěné u nově rekonstruovaného autobusového terminálu umožní dobití většiny kapacity baterií e-aut za 20-30 minut. Ve Středočeském kraji je v současnosti pro řidiče elektromobilů k dispozici 24 veřejných dobíjecích stanic ČEZ, z toho 18 rychlodobíjecích.

Kolín 2

"Kolín dlouhodobě investuje do opatření na zlepšení životního prostředí a ochrany ovzduší. Podpora výstavby zázemí pro elektromobily je proto dalším logickým krokem v tomto úsilí. Věříme, že díky spolupráci s ČEZ se Kolín zařadí mezi lokality běžně využívané příznivci této ekologické formy dopravy," uvedl starosta Kolína Michael Kašpar. Instalaci dvojice rychlodobíjecích stanic výrazně urychlil aktivní přístup města Kolín, které poskytlo společnosti ČEZ pozemky a maximální součinnost se záměrem, uzavíráním smluv a koordinaci při samotné výstavbě.

"Elektromobily už na českých silnicích zdomácněly, momentálně jsou jich v ČR téměř 3000. Z pozice největší energetiky cítíme spoluodpovědnost za rozvoj elektromobility, který chceme podpořit především výstavbou robustní rychlodobíjecí infrastruktury umožňující rychlý pohyb mezi městy. Těší nás, že město Kolín vyšlo vstříc naší snaze vybudovat jednu z dobíjecích lokalit. Do konce letošního roku bychom chtěli po celé České republice nabízet elektromobilistům 200 dobíjecích stanic, z toho dvě třetiny rychlodobíjecích," říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Autor: TZ ČEZ, Zdroj: TZ ČEZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek