9. 5. 2018
Moravské vinařství Ludwig, sídlící v srdci Modrých
hor, přichází s řadou novinek určených všem milovníkům vín.
Jednu z nich představuje netradiční "růžovka", zařazená do
nové řady Fresh. Díky inovativní technologii potěší příjemně svěží
chutí s jemným perlením. Ideální pití na jaro a
léto.
"Víno je před naplněním do láhve
lehce nasyceno oxidem uhličitým. Jemné
bublinky vás polechtají na jazyku, zvýrazní šťavnatost,
aromatiku a svěžest tohoto mladého vína a
navádějí k dalšímu doušku. Zároveň díky přítomnosti oxidu
uhličitého můžeme snížit množství
siřičitanů," vysvětluje přípravu novinky marketingová ředitelka
vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že tato metoda je
rozšířená a oblíbená hlavně
v Rakousku. Víno je připravené
z odrůdy Merlot a má 12
procent alkoholu.
Vyhledávanými stálicemi
v kolekci vín bořetického vinařství
jsou již tradičně vína VOC, tedy vína typická pro danou
oblast. V
současné nabídce třeba
Frankovka z VOC Modré
hory či mimořádně vydařené
André z nově
založeného VOC Kraví
Hora, v obou případech vína ročníku 2016.
Právě VOC Kraví Hora stojí za pozornost,
neboť je nejmenším VOC v Česku.
"Toto VOC zahrnuje jedinou obec, jedinou viniční trať a jedinou
odrůdu, tedy zmíněné
André. Na zákazníky čeká
jedinečné víno, které
je plné a robustní a potěší chutí
připomínající višně v čokoládě," popisuje další novinku
sklepmistr Marek Grbavčic. O výjimečnosti vína svědčí i to, že
bylo vyrobeno pouze tisíc lahví.
Dalším vínem, které stojí
za pozornost, je Hibernal - výběr
z bobulí ročníku 2017, podle
Hrabálkové nejlepší víno od Ludwiga
v posledních třech letech. "Díky
přezrálým hroznům vzniklo extrémně
aromatické víno
s plným tělem, příjemným zbytkovým cukrem a
přiměřeně vysokým obsahem alkoholu. Víno jsme počátkem března
nalahvovali a necháme jej alespoň do podzimu zrát v lahvích,
které budou mít výraznou dřevěnou
etiketu," popisuje klenot vinařství Ludwig Liana Hrabálková.
Víno s výraznou vůní a
nezapomenutelnou chutí má 13,5 procent alkoholu a 17 gramů
zbytkového cukru.