EuroOil - Přívětivá čerpací stanice

Čerpací stanice roku, ČEPRO

Kdo by neznal zámek Lednice a přilehlý lednicko-valtický areál, který je na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Každoročně sem v sezóně přijíždějí desetitisíce turistů, my jsme však mezi ně tentokrát nepatřili. Místo do zámku jsme totiž zamířili na čerpací stanici Eurooil.

Z učitelky nájemkyně ČS

Ta navíc nestojí v rušném centru městečka, ale spíše v jeho klidnější zóně mezi vilkami, kde bydlí místní. Turisté se zde zastaví, když přijíždějí od Břeclavi přes hráz Mlýnského rybníka. Již deset let má malou čerpačku v nájmu Martina Vlašínová, která zároveň spravuje ještě jednu čerpací stanici. Eurooil ve Slavkově u Brna. Čerpací stanici navštěvuje minimálně 3x týdně a je vždy dostupná na telefonu. Provoz pumpy spolu s ní zajišťují spolehliví zaměstnanci, kteří se tu střídají celkem tři.

Martina Vlašínová je povoláním učitelka, ale před deseti lety se rozhodla, že psychicky náročné práce s mládeží nechá. Napadlo ji přihlásit se na inzerát na frančízing čerpací stanice. V roce 2009 pak dostala do správy malou městkou čerpací stanici Eurooil na Břeclavské ulici v Lednici a v roce 2012 si pak si své portfolio rozšířila ještě o výše zmíněnou pumpu ve Slavkově.

Omezený prostor

V Lednici se jedná o typickou městskou čerpací stanici, která slouží hlavně majitelům osobních automobilů, protože příjezd na výdejní plochu je trochu komplikovaný. Standardní dodávky do 3,5 tuny se pod modrou atiku ještě dostanou, větší nákladní automobily a autobusy už ne. Díky tomu pumpa přichází o část klientely, další zákazníky pak může odradit zákaz odbočení do protisměru před čerpací stanicí.

Zázemí pumpy tvoří malá zděná budova se sedlovou střechou, která je zároveň azylem pro obsluhu, skladem, obchodem i občerstvovacím koutkem. Před lety zde proběhla úprava interiéru prodejny, která zpřehlednila celkovou nabídku zboží. Místo zbylo i pro poměrně prostornou lednici na chlazené nápoje a nechybí ani mrazák s nabídkou zmrzliny. Zvenku má budova malé loubí, kde jsou schovány popelnice.

Jeden stojan na dvě stání

Čerpačka má dvě tankovací stání u oboustranného stojanu se základní nabídkou pohonných hmot. Natankovat si tu můžete standardní motorovou naftu Optimal Diesel a dva benzíny: Natural 95 a aditivovaný prémiový Optimal 95. Pohonnými hmotami zásobuje čerpací stanici samozřejmě Čepro svými cisternami ze svých skladů. Tak má firma dohled nad kvalitou pohonných hmot v celém distribučním řetězci. Centrála pak samozřejmě stanovuje i cenovou politiku. Martině Vlašínové to vyhovuje: "Já jsem v principu týmový hráč. Jsem ráda, že mám za sebou silného partnera, který kontroluje veškerou legislativu a řeší většinu problémů. Myslím, že to mají i systémově dobře vyřešené. Řídící systémy zabezpečují dohled nad čerpací stanicí a automaticky optimalizují závozy PHL.

Shop na míru

V interiéru čerpačky je sice těsno, ale všechno, co očekáváte od sortimentu shopu čerpací stanice, zde najdete počínaje cukrovinkami, přes chlazené nápoje, slané pečivo až po "nonfoodové" zboží, kam patří drogerie, hračky a potřeby pro motoristy. Mezi nejprodávanější zboží patří samozřejmě stále cigarety potraviny, alkoholické nápoje, dálniční známky a denní tisk, S ohledem na počet cyklistů, kteří navštěvují Lednicko-valtický areál, nechybí v sortimentu ani cykloduše a lepení popřípadě i repelent.

Zboží Martina Vlašínová nakupuje zboží přes velkoobchody se závozy dvakrát i třikrát týdně podle potřeby.

Nabídka občerstvení se skládá hlavně z kávy Dallmayr alko i nealko nápojů a také ze sladkého,slaného pečiva, zmrzliny, cukrovinek a nechybí ani bagety. Vnitřní prostor pumpy je uzpůsobený tak, aby si lidé mohli své jídlo vychutnat u malého kulatého stolku vedle obslužného pultu. Když je venku příjemně, mohou si ještě sednout k malému stolečku vedle shopu. Zákazníci mohou také využít i bezplatné připojení k wifi.  

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek