BP a Volkswagen rozšiřují služby čerpaček o dobíjecí stanice

Volkswagen a BP budou spolupracovat na rozšíření rychlodobíjecích stanic pro elektromobily (EV) v evropských sítích čerpacích stanic BP a Aral. Společnosti podepsaly memorandum o spolupráci.

Tato spolupráce by měla vyřešit obavy potencionálních majitelů elektromobilů, kteří stále řeší malý akční rádius automobilů s elektrickým pohonem. Podle studie expertů BP žije ve Velké Británii a Německu přibližně 90 procent lidí v okruhu čerpacích stanic BP a Aral v okruhu cca 20 minut.

Z účasti Volkswagenu na této spolupráci budou profitovat zákazníci koncernových značek, nicméně celá síť bude samozřejmě k dispozici pro všechny ostatní uživatele elektrických vozidel.

Samotný koncern BP má v plánu do roku 2030 rozšířit svou síť na 70 tisíc stanic po celém světě, jen v letošním roce by ve Spojeném království mělo poskytnout své služny 250 ultrarychlých dobíjecích stanic. To samé platí pro německou síť Aral, jejíž rychlonabíjecí stanice Pulse by mohly být schopny najednou obsloužit 500 zákazníků.

Koncern Volkswagen má ambici vybudovat po celé Evropě pro své zákazníky celkem 18 tisíc nabíjecích stanic, což by měla být přibližně třetina odhadované poptávky v roce 2025.

Autor: jk, Zdroj: Petrol Plaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek