ČEPRO z pohledávky ve Sberbank v tuto chvíli nedostane nic

Čepro

ČEPRO z pohledávky ve Sberbank v tuto chvíli nedostane nic

Společnosti ČEPRO, a.s. jakožto jednomu z největších věřitelů dlužníka Sberbank CZ mělo být na přelomu tohoto roku vyplaceno 95 % jeho pohledávky, tedy 298.161.362,73 Kč. S ohledem na odvolání jednoho z věřitelů, společnosti LitFin SPV 9 s.r.o., však společnost ČEPRO, a.s. v tuto chvíli nedostane nic. Škoda způsobená ztrátou hodnoty peněz v čase může dosahovat i desítek miliónů korun.

Jan Duspěva, generální ředitel Čepra, k tomu doplňuje:

"Respektujeme možnost všech věřitelů využít svá práva v rámci insolvenčního řízení Sberbank CZ, tedy včetně práva podat odvolání proti usnesení o povolení částečného rozvrhu. Nerozumíme však samotnému odvolání věřitele LitFin, které působí jako účelové. V odůvodnění svého odvolání totiž tento věřitel bez opory v relevantních podkladech spekuluje, nepřípustně zasahuje do práv třetích subjektů, s nimiž dle dostupných informací nemá žádný vztah a opomíjí, že realizace a provedení částečného rozvrhu je plně v diskreci insolvenční správkyně, která za něj nese odpovědnost."

"Ztráta hodnoty pohledávky společnosti ČEPRO, a.s. v čase by mohla představovat případný základ nároku věřitele na náhradu škody vůči věřiteli LitFin SPV 9 s.r.o. Své nároky a kroky vůči věřiteli LitFin SPV 9 s.r.o. vyhodnocujeme."

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek