České firmy nově vyrábí dezinfekční prostředky

Kvůli pandemii koronaviru je v současné době na trhu nedostatek dezinfekčních prostředků. Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s dalšími resorty situaci intenzivně řeší. A to jak přednostní dodávky, tak zajištění potřebné výroby. Nově tak mohou české firmy vyrábět dezinfekční prostředky na ruce podle receptury doporučené Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

Nové přípravky pro dezinfekci rukou se budou v České republice distribuovat pod názvem Anti-COVID. Vyrábět je mimo jiné budou společnosti Zenit, Ing. Petr Švec - Penta, Pragochema, ČEPRO, Enaspol, DF Partner, FARMAK, RINA, Druchema, Ethanol Energy a PREOL. A to díky tomu, že mimořádné povolení pro výrobu podle doporučené receptury WHO operativně udělilo Ministerstvo zdravotnictví.     

Produkci, strukturu a výši dodávek dezinfekce Anti-COVID na trh bude podle rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví důsledně kontrolovat a evidovat Ministerstvo průmyslu a obchodu. Povolena bude pouze na omezenou v dobu podle vývoje situace. Je samozřejmě důležité, aby dezinfekce rukou byla rychle dostupná i pro ostatní organizace, firmy, obchody a další. Proto MPO připravilo seznam výrobních firem, který bude průběžně aktualizovat. Na ně se můžete obrátit se svými objednávkami i vy.

Autor: TZ MPO, Zdroj: TZ MPO

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek