ČEZ rozšiřuje roaming na síť Ionity

El. dobíjení

ČEZ rozšiřuje roaming na síť Ionity

Zákazníci ČEZ doplňující energii do baterií svých elektromobilů mají ode dneška opět širší možnosti při využívání dobíjecích sítí bez nutnosti vlastnit přístupové kódy nebo být zákazníkem provozovatele dané sítě. Součástí okruhu roamingových partnerů se stává síť Ionity. Podobně jako u stanic ostatních roamingových partnerů jim pro dobíjení stačí jen aplikace FUTUR/E/GO nebo RFID klíčenka od ČEZ.

"Jsme rádi, že pro všechny řidiče elektromobilů v České republice můžeme rozšiřovat a zkvalitňovat služby a ve spolupráci s dalšími velkými poskytovateli dobíjecích sítí postupně standardizovat volný přístup k dobíjení tak, jak ho známe z vyspělých zemí. Celkově nyní zákazníci ČEZ i neregistrovaní uživatelé mohou vedle více než 550 stojanů největší dobíjecí sítě využívat i stovky stojanů největších tuzemských sítí. Rozhodně ale nekončíme, chceme ještě letos roamingové služby rozšířit i směrem do zahraničí," říkáTomáš Dzurilla, ředitel útvaru elektromobilita ČEZ.

Jak dobíjet u ČEZ? Při využívání sítě se uživatel před dobíjením identifikuje zákaznickou RFID kartou. Řidičům e-aut ale také stačí mít staženou aplikaci FUTUR/E/GO, která spolu s webovým rozhraním (tzv. Driver portál) umožňuje pohodlnou správu jejich účtů. Zákazníci ČEZ i neregistrovaní platí za odběry energie podle typu stanice a rychlosti nabíjení.

Jak dál? ČEZ si v rámci vize Čistá Energie Zítřka vytyčil do roku 2025 dosažení hranice 800 provozovaných stojanů pro dobíjení elektromobilů a znásobení jejich výkonu. Poptávku po zkrácení časů dobíjení chce uspokojovat výstavbou stanic pro ultrarychlé dobíjení i rozšiřováním počtu stojanů v tzv. hubech ve vytížených lokalitách u hlavních tahů a ve městech.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek