Gilbarco Veeder-Root navyšuje podíl ve společnosti Driivz

Stojan

Společnost Gilbarco Veeder-Root společně s Volvo Group Venture Capital navýšila menšinový podíl ve společností Driivz, která je globálním lídrem v oblasti inteligentních řešení nabíjení elektrických vozidel a řízení spotřeby energie. Cloudová softwarová platforma Driivz je v současné době používána více než 700 000 řidiči ve více než 20 zemích Severní Ameriky, Evropy a Asie.

"Pokračující partnerství se společností Driivz umožňuje společnosti Gilbarco Veeder-Root rozšířit naše služby v oblasti elektrické mobility po celém světě," říká prezident Gilbarco Veeder-Root Aaron Saak. "Jsme také rádi, že se k nám připojilo také Volvo jako nový investor a těšíme se na úzkou spolupráci s oběma partnery."

"Mezi zákazníky znaky Volvo pozorujeme rostoucí zájem o elektrická vozidla, což urychluje přechod na udržitelnější dopravu," tvrdí investiční ředitel společnosti Volvo Group Venture Capital Erik Johansson. "Spolupráce se společností Driivz bude hrát důležitou roli ve snaze společnosti Volvo pomoci zákazníkům nových vozidel s elektrickým pohonem. Věříme také, že Volvo může v budoucnu značně zvýšit hodnotu tohoto podniku."

Společnost Driivz, která spolupracuje také se společností ČEZ, nedávno oznámila partnerství se skupinou MOL a chilským Copec Voltex a rozšířila své partnerství se společností EVgo, která provozuje největší síť rychlého dobíjení ve Spojených státech.

Autor: jk, Zdroj: Petrol Plaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek