MOL Česká republika dodává pohonné hmoty pro nové automobily ŠKODA

škodovka

Společnosti MOL Česká republika se podařilo získat půlroční smlouvu pro prvoplnění nových automobilů ŠKODA. Od 1. června tak všichni noví majitelé vozů ŠKODA mohou vyjet do ulic s plnou nádrží paliv dovážených přímo z Maďarska. Prvopaliva pro vozy ŠKODA musejí splňovat vysoké nároky certifikace Volkswagen a jejím obdržením se tak společnost MOL Česká republika stala pro následující půl rok výlučným dodavatelem paliv pro auta vyráběná v závodu v Mladé Boleslavi
a Kvasinách.

Prvoplnění nového vozidla je moment, kdy se do vozu zcela poprvé natankuje pohonná hmota. Prvotřídní kvalita paliva je tedy velmi důležitá, prvonáplně navíc procházejí náročnými zkouškami
a testy ještě před samotným plněním. Pohonné látky se do zbrusu nových automobilů dodávají až ve finální fázi, kdy je vozidlo již kompletní. První natankování obsahuje 5 litrů prvopaliva Evo diesel plus. V případě, že automobil čekají ještě další práce, načerpá se do jeho nádrže 10 litrů, aby se vozidlo mohlo bezpečně dopravit na odstavné parkoviště a zpět do závodu, a po jeho dokončení je kompletně připraveno k prodeji.

"Spolupráce s automobilovým gigantem je pro nás velkou ctí. Dodáváme prvopaliva, která splnila náročné podmínky Volkswagen certifikace pro nově vyrobená vozidla. Nenechali jsme se odradit ani poměrně unikátním systémem závozů paliv. Tato spolupráce se tak pro nás stala výzvou i na úrovni logistiky, vzhledem k nízko objemové nádrži ve výrobním závodu v Kvasinách. Právě omezený objem vyžaduje dovoz paliva prakticky na denní bázi. Rádi však vyhovíme náročným podmínkám, aby noví majitelé vozů ŠKODA mohli začít pečovat o motory zakoupených automobilů již od samého začátku. Během tohoto půl roku počítáme s celkovou dodávkou 750 000 litrů paliva,"uvedl Tomáš Griglak, ředitel velkoobchodu společnosti MOL Česká republika.

ŠKODA má v České republice celkem 3 závody, z nichž 2 se specializují přímo na výrobu aut a baterií. Mladá Boleslav a Kvasiny se staly již nedílnou součástí výroby automobilů ŠKODA. V obou závodech byly nedávno obnoveny prohlídky výroby pro veřejnost, a návštěvníci se tak mohou přesvědčit o kvalitě zpracování přímo na vlastní oči.

Autor: MOL Česká republika, s. r. o., Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek