MOL podporuje hendikepované děti

EVO a bariéra

Společnost MOL Česká republika, jakožto druhý největší provozovatel čerpacích stanic v tuzemsku, není na dobročinné scéně žádným nováčkem. Ve spolupráci s Kontem Bariéry vytvořila nový charitativní projekt, do kterého se od začátku února mohou zapojit všichni zákazníci, kteří se zastaví na čerpacích stanicích MOL.

Během celého měsíce února si mohou zákazníci u obsluhy stanice zakoupit voňavé stromečky do auta a podpořit hendikepované děti. Z každého stromku putuje 20 Kč rodinám nemocných dětí. Projekt je zaměřen na rodiny, které potřebují přispět na koupi vozíčku nebo automobilu. Charitativní vonítka pochází z Chráněné dílny Mont Group, svou koupí tedy potěšíte i dospělé, kteří úspěšně bojují se svým znevýhodněním.

Příspěvky směřuje společnost MOL Česká republika například rodině malého Lukáška, jenž se narodil předčasně s dětskou mozkovou obrnou. Ta by velmi nutně potřebovala vhodné auto, aby Lukášek mohl dále navštěvovat rehabilitace, které mu moc pomáhají a díky nim už je schopen udělat i pár kroků. Naopak Barunka zápasí kromě mozkové obrny i s těžkým typem epilepsie. I přes nepříznivou diagnózu je stále veselá a naprosto si zamilovala hudbu. V budoucnu bude mladá dívenka potřebovat vozíček a větší auto se rodině bude taktéž hodit, protože prozatimní zdravotní kočárek je složité přepravovat.

"Uvědomujeme si, že rodiny, které se dostaly do nelehkých životních situací, potřebují podporu nás všech. Ve spolupráci se sbírkou Konto Bariéry jsme se zapojili do unikátního projektu podporující rodiny s dětmi, které trpí nevyléčitelnými nemocemi. Věříme, že jim společně dokážeme připravit lepší budoucnost," uvedl Richard Austen, generální ředitel společnosti MOL Česká republika.

Prodej dobročinných vonných stromečků bude dlouhodobě pokračovat a vykouzlí další úsměvy na dětských tvářích.

Autor: MOL GROUP, Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek