10. 6. 2024
Obliba hotdogů na čerpacích stanicích roste
Síť čerpacích stanic Orlen v posledních letech zaznamenává
každoroční nárůst prodeje občerstvení. Bestsellerem posledních
letech je zejména hotdog. Populárního párku v rohlíku se v loňském
roce prodalo více než 11 milionů kusů. Trend pokračuje i
v letošním roce. V prvním čtvrtletí letošního roku došlo k
meziročnímu nárůstu o 13 procent. Orlen proto jídelní menu
rozšiřuje, a to včetně nové varianty hotdogu.
"Pro české motoristy jsou čerpací stanice Orlen skvělou
příležitostí k doplnění kvalitního paliva i energie," řekl Igor
Karliński, ředitel pro shop a gastro sítě Orlen. "Párek
v rohlíku, navíc v kombinaci s kávou, je jednoznačně
nejoblíbenějším jídlem. Řada zákazníků je dokonce nakupuje ve
větším množství. Blíží se prázdniny, kdy je provoz na silnicích
velmi intenzívní, a proto jsme pro motoristy připravili novinky
v podobě sekané s bramborovou kaší, hranolek,
fish&chips nebo dalších omáček k hotdogům."
Z široké nabídky občerstvení na čerpacích stanicích Orlen si
zákazníci nejčastěji dopřávají hot dog ve variantách "Hot Dog Mega
Párek", "Hot Dog Mega Kabanos", "Hot Dog Párek" a "Hot Dog Slanina
a Sýr". Hotdog si řidiči často vybírají také jako odměnu v rámci
věrnostního programu Orlen. Mezi nejoblíbenější odměny ve věrnostní
aplikaci Orlen tak patří bestsellery "Hot Dog Párek" ve standardní
velikosti zdarma, horký nápoj ve standardní velikosti zdarma, a
také nedávno zařazené odměny "Hot Dog Mega Párek" zdarma a "Mega
Horký nápoj" zdarma, které se ihned staly velmi populární.
V létě zpříjemní čerpací stanice Orlen motoristům
prázdninové cestování řadou novinek. Zákazníci čerpacích stanic
Orlen se tak mohou těšit na novou variantu párku v rohlíku. Na
vybraných čerpacích stanicích Orlen si budou moci dát sekanou
s bramborovou kaší, salát s lososem, Club sendvič, Toast
šunka sýr nebo špenátový Twist. Nabídku nových pokrmů završí
"steakové" (vroubkované) hranolky a anglický pokrm fish&chips,
skládající se z obalené ryby a hranolek.
Hotdog je již více než 100 let mimořádně oblíbená forma rychlého
občerstvení nabízená po celém světě v nesčetných variantách.
Svůj původ má nejspíš v Německu, ale za název "horký pes" a
popularitu vděčí Američanům. V Česku začal moderní párek v rohlíku
prodávat od roku 1972 českobudějovický řezník Václav Masopust pod
španělským názvem pikador, s nímž se lze v jižních Čechách setkat i
dnes.
Zdroj: TZ