OMV rozšiřuje občerstvení „Dorohlíku“ na další čerpací stanici

Dorohlíku-01

OMV rozšiřuje občerstvení "Dorohlíku" na další čerpací stanici  

Klasická jídla české kuchyně ve fastfoodové podobě. OMV rozšiřuje občerstvení "Dorohlíku" již na čtvrtou čerpací stanici. Originální český gastro koncept, za kterým stojí Lukáš Nádvorník spolu s šéfkuchařem restaurace Monarch, si zákazníci rychle oblíbili a na čerpací stanice se za ním vracejí.

Zákazníci čerpacích stanic preferují zpravidla rychlé občerstvení. Zároveň dávají přednost nabídce z čerstvých surovin a samozřejmě jim občerstvení musí chutnat. Proto zavedla již před několika lety síť čerpacích stanic OMV do svého sortimentu sendviče z čerstvých ingrediencí připravované přímo na čerpacích stanicích podle aktuální spotřeby. Koncem loňského roku, záhy po představení zajímavého českého konceptu "Dorohlíku", rozšířila OMV na dvou pražských a jedné brněnské čerpací stanici nabídku občerstvení o tuto netradiční specialitu. Vzhledem k pozitivním ohlasům se nyní občerstvení "Dorohlíku" rozšiřuje na čtvrtou čerpací stanici OMV.

Za gastronomickým konceptem Dorohlíku stojí Lukáš Nádvorník, který je spoluzakladatelem několika restaurací, mimo jiné Monarch. S šéfkuchařem Alanem Phamem vymyslel koncept rychlého občerstvení, které nabídne zákazníkům nezvyklou kombinaci rozpečeného rohlíku s čerstvě uvařenou náplní typického českého jídla, jako je například kuře na paprice, španělský ptáček, koprovka s vejcem, kachna se zelím nebo hovězí Stroganov či hlívový guláš. Všechna jídla jsou vařena pod dohledem šéfkuchaře, šokově zmrazena a následně v moderním automatu plněna do vlastních upečených rohlíků.

"Na první pohled to vypadá jako hot-dog. Druhý dojem odhalí, že v rozpečeném rohlíku není párek ani klobása. Po ochutnání se tahle forma plnohodnotného jídla v podobě rychlého občerstvení na cestách stává téměř návykovou. Přesně tak se vyjadřují někteří naši zákazníci, kteří už na jedné z čerpacích stanic ochutnali občerstvení Dorohlíku. Po první testovací fázi proto velmi rádi podpoříme uvedený ryze český koncept, který je jako dělaný právě na čerpací stanice," konstatuje Michal Janda, Convenience Retail Manager společnosti OMV Česká republika.

Občerstvení Dorohlíku si mohou nyní řidiči dát na pražských čerpacích stanicích OMV Jižní spojka 42 (Praha 4), Argentinská 42 (Praha 7), K Barrandovu 10 (Praha 5) a na brněnské čerpací stanici Jedlovnická 15.

Tip na ochutnávku: Jedním z nejvyhledávanějších jídel Dorohlíku je tradiční španělský ptáček - hovězí zadní se slaninou, nakládanou okurkou a vejcem v rozpečeném rohlíku vlastní receptury.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/03 Téma číslaUNITI
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek