Orlen rozšiřuje na čerpacích stanicích síť dobíjecích stojanů pro cyklisty

Orlen-dobijeci cyklostojany

Orlen rozšiřuje na čerpacích stanicích síť dobíjecích stojanů pro cyklisty

Síť čerpacích stanic Orlen, provozovaná rafinérskou a petrochemickou skupinou Orlen Unipetrol,  rozšiřuje počet čerpacích stanic, na kterých lze provést servisní údržbu jízdních kol či dobít elektrokolo. Servisní a dobíjecí cyklostojany jsou nyní k dispozici na třiceti čerpacích stanicích v turisticky atraktivních lokalitách. Během letošního roku bude takto vybaveno dalších jedenáct stanic.

"Rostoucí zájem o elektrokola a obecně o cyklistiku obecně nás inspiroval k instalaci dobíjecích a servisních cyklostojanů na vybrané čerpací stanice. Službu nabízíme od loňského léta, a protože je o ní zájem, pokračujeme v jejím rozšiřování,"  říká Igor Karliński, ředitel pro shop a gastro sítě Orlen.

V průběhu léta přibyde k třiceti cyklistickým stojanům v charakteristických bílo-červených barvách dalších jedenáct dobíjecích a servisních stojanů v turisticky atraktivních oblastech blízko cyklostezek po celém Česku. Cyklisté je nově naleznou na čerpacích stanicích Orlen v Sušici, Vodňanech, Klatovech, Suchdole nad Lužnicí, Praze - Modřanech, Žatci, Lovosicích, Rynolticích, Chlumci nad Cidlinou, Hodoníně a Mikulově.

Cyklistické stojany jsou standardně vybaveny kvalitním nářadím od renomovaných německých a amerických výrobců, s nímž lze realizovat všechny potřebné základní servisní úkony. Po ruce je tak křížový i plochý šroubovák, sada imbus klíčů, sada torx klíčů, plochý klíč, nastavitelný klíč, tři montážní páky a manuální hustilka. Pro méně zkušené cyklisty je na stojanu umístěn QR kód, který po naskenování chytrým telefonem zpřístupní přehledný a snadno srozumitelný návod na opravu či seřízení jízdního kola. Servisní stojany na čerpacích stanicích Orlen mohou využívat nejen cyklisté pro svá jízdní kola, ale také široká veřejnost pro dětské kočárky nebo vozíky pro invalidy.

Během zastávky se cyklisté mohou občerstvit na čerpacích stanicích Orlen nejen kávou a nápoji, ale veškerým sortimentem, který je v síti Orlen nabízen v gastronomickém konceptu Stop Cafe a na který jsou zvyklí při svých cestách autem.

Projekt je součástí programu nepřetržité modernizace a rozvoje sítě čerpacích stanic Orlen, která je se svými téměř 440 stanicemi největším maloobchodního řetězcem v České republice a nabízí nejen tradiční pohonné hmoty, ale je i lídrem v rozvoji alternativních pohonů. Kromě LPG a CNG síť Orlen rozvíjí infrastrukturu pro bateriovou i vodíkovou elektromobilitu. V současnosti nabízí 294 dobíjecích bodů na 102 stanicích, což ji řadí na první místo mezi řetězci působícími na českém trhu. Orlen také provozuje dvě vodíkové plnicí stanice v Praze na Barrandově a v Litvínově.

Dobíjecí a servisní stojany

Plánované instalace

-       Hodonín

-       Chlumec nad Cidlinou

-       Klatovy (ul. 5. května)

-       Lovosice

-       Mikulov

-       Praha - Modřany

-       Rynoltice

-       Suchdol nad Lužnicí

-       Sušice

-       Vodňany

-       Žatec

Již instalované

-       České Budějovice

-       Doksy

-       Rožnov

-       Slavonice

-       Špindlerův mlýn

-       Třeboň

-       Valtice

-       Velké Losiny

-       Vrchlabí

Servisní cyklostojany

-       Brno - Bystrcká

-       Bzenec

-       Česká Ves u Jeseníku

-       Dobruška

-       Frymburk

-       Hrušovany nad Jevišovkou

-       Králíky

-       Liběchov

-       Mělník

-       Náměšť nad Oslavou

-       Opava

-       Orlík

-       Otrokovice

-       Sadská

-       Svoboda nad Úpou

-       Šternberk

-       Trutnov

-       Ústí nad Orlicí

-       Vrbno pod Pradědem

-       Žamberk

-       Železná Ruda

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/03 Téma číslaUNITI
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek