Orlen Unipetrol - nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji

Orlen-ocenění

Orlen Unipetrol - nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji

Rafinérská a petrochemická skupina Orlen Unipetrol se stala vítězem krajského kola soutěže Pluxee Zaměstnavatel roku 2024, odkud si odnáší zlatou medaili. První místo v letošním ročníku soutěže o nejlepšího zaměstnavatele v Ústeckém kraji drží skupina dalším rokem.

Společnost Orlen Unipetrol znovu potvrdila, že péče o zaměstnance - jen v Ústeckém kraji jich pracuje přes  2 600 - je pro ni dlouhodobou prioritou. Dvacátý druhý ročník nezávislého hodnocení Zaměstnavatel roku mezi sebou porovnával společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů s cílem ocenit firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům. Po vyhlášení nejlepších podniků v jednotlivých regionech bude následovat celostátní finále. Součástí oceněné personální strategie Orlen Unipetrolu je kromě péče o zaměstnance také intenzivní podpora českého školství a vzdělávání.

"Uznání naší práce, které od Klubu zaměstnavatelů získáváme opakovaně, si velmi vážíme. Je to ocenění naší dlouhodobé strategie a úsilí, které péči o naše zaměstnance věnujeme. Snažíme se nejen držet krok s aktuálními trendy, ale také přicházet s kreativními nápady jak v oblasti náboru a benefitů, tak v oblasti osobního a kariérního rozvoje," říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny Orlen Unipetrol, a dodává: "Těší nás také, že jsme byli v posledních letech opakovaně studenty označeni jako nejžádanější zaměstnavatel v ústeckém kraji. Velmi nás těší, že studenti vnímají Orlen Unipetrol jako správné místo, kde nastartovat svoji kariéru."

Klub zaměstnavatelů zařadil společnost ORLEN Unipetrol na první místo mezi zaměstnavateli v Ústeckém kraji na základě komplexního hodnocení přihlášených firem. Nezávislé hodnocení je založeno na mezinárodní metodice společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Cílem soutěže pořádané již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům.

Orlen Unipetrol patří v Ústeckém kraji mezi nejvýznamnější zaměstnavatele nejen počtem pracovních míst, ale také dlouhodobým prosazováním moderních trendů v přístupu k zaměstnancům. Klasické nástroje z oblasti personalistiky sahající od široké nabídky benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje každého jednotlivce doplňují v Orlen Unipetrolu například podporou sportovní, společenské a komunitní angažovanosti zaměstnanců. Velké zastoupení v personální strategii podniku má rovněž podpora českých škol a studentů. Společně s Nadací Orlen Unipetrol se snaží zvýšit zájem žáků o obor chemie. Každoročně také v rámci stipendijních a grantových programů finančně oceňuje stovky nadaných studentů a pomáhá s výukou pedagogům i desítkám středních a vysokých škol v České republice.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/03 Téma číslaUNITI
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek