Právě vyšel Petrol magazín 2/2023

2-2023

V dubnovém čísle Petrol magazínu se dozvíte obecně známé i nové informace o syntetických palivech, k nimž vzhlížejí s nadějí všichni motoristé, kteří nechtějí uvěřit tomu, že za 12 let si už možná nekoupí v Evropě automobil poháněný spalovacím motorem. Tzv. e-paliva mohou prodloužit životy nejen spalovacím motorům, ale zároveň jsou řešením i pro leteckou dopravu, pro kterou by byl přechod na elektromobilitu stěží řešitelný.

Druhý letošní Petrol magazín dále přináší velký rozhovor s novým generálním ředitelem českého MOLu Ľubošem Dinkem, reportáže z čerpacích stanic Orlen Benzina na pražském Suchdole a Avia ve Stodu u Plzně, podíváme se také na spotřebu pohonných hmot v roce 2022 na českém trhu a výhledy cen ropy na nejbližší období. Zajímavá je také informace o americké ropě ve skladech státního Čepra. Nejrozsáhlejší materiál tohoto čísla se věnuje aktuálnímu stavu infrastruktury pro elektromobily v Česku a jejich integrace do čerpacích stanic.

V části věnované mytí automobilů najdete reportáže z mycího centra pro nákladní automobily ve Všechromech u Prahy a čerpací stanice Schnell v Kraslicích, do které firma Automax zajímavým způsobem integrovala dva mycí boxy.  Mimo jiné se také podíváme na nealkoholické nápoje a jejich prodej na čerpacích stanicích a také na to, jak snížit množství plastových odpadů z čerpací stanice.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek