Právě vyšel Petrol magazín 3/2023

Titulka na web 3/2023

Letošní třetí číslo Petrol magazínu přináší další nové informace z nekonečného seriálu o syntetických palivech. Tomuto tématu se věnujeme a budeme věnovat dlouhodobě, protože syntetická paliva představují nejen naději pro budoucnost spalovacích motorů, ale také šanci pro současné petrolejářské společnosti, které vyhlásily nejrůznější programy dekarbonizace výroby. Týká se to také projektu společnosti Orlen UniCRE, která se snaží zorganizovat sběr použitého kuchyňského oleje v síti čerpacích stanic Orlen Benzina a jeho následné využití v litvínovské rafinerii.

Dále přinášíme velmi zajímavý rozhovor s ekonomkou Janou Matesovou, která radikálně nahlíží na současné zdražování i inflaci a vysvětluje vysoké ceny energií. Do rubriky Čerpací stanice měsíce se tentokrát dostala zbrusu nová dálniční  "molka" na D48 před Frýdkem-Místkem a jen o málo starší pumpa Eurooil na D1 u Kroměříže. Přečíst si také můžete o rozšiřování ropovodu IKL z italského Terstu nebo o okolnostech vrácení spotřební daně na předkrizovou hodnotu.

V červnovém Petrol magazínu se dále dočtete o fungování mycího centra v Litoměřicích, které je vybaveno italskou technologií od firmy iWash, podíváme se na možnosti bezobslužných prodejen a také na nabídku gastronomie českých čerpacích stanic před letní sezónou.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek