Právě vyšel Petrol magazín 4/2023

4-2023

Letošní čtvrté číslo Petrol magazínu přináší rozhovor s ústředním ředitelem České obchodní inspekce Janem Štěpánkem na téma jakosti paliv na českém trhu, kterou tento úřad pečlivě kontroluje. Podle letošních výsledků jsou totiž pohonné hmoty podle dosažených kontrol ČOI nejkvalitnější v historii. Pohonným hmotám konkrétně benzínu E10 se věnuje i zajímavý rozbor společnosti VIF, která měřila vlastnosti této novinky ve srovnaní s benzínem E5.

Dále přinášíme zajímavý rozhovor s europoslancem Luďkem Niedermayerem o budoucnosti energetického mixu v dopravě, reportáž z návštěvy centrálního tankoviště společnosti Mero v Nelahozevsi nebo letní sondu o stavu čerpacích stanic v Podkrkonoší. Podrobněji se věnujeme také gastronomii na čerpacích stanicích z hlediska jejich prospěšnosti/škodlivosti na lidských organismus a také další výstavbě vodíkových plnících stanic, které postupně rozšiřují infrastrukturu pro automobily poháněné palivovými články.

Do rubriky Čerpací stanice měsíce se tentokrát dostala zbrusu nová dálniční čerpací stanice Shell na odpočívce Dolní Roveň, která stojí na nově otevřeném úseku dálnice D35 a rekonstruovaná čerpací stanice KM-Prona v Hodkovicích nad Popelkou. V rubrice Mytí jsme tentokrát zavítali na pražskou Pankrác, kde nedávno vyrostlo špičkově vybavené mycí centrum 3P.

A přečíst si také můžete o možném zdražování nafty v souvislosti s ukončením výjimky na embargo na ruskou ropu, rozšiřování sítě čerpacích stanic Avia, výstavbě plnících stanic LNG pro nákladní automobily a kamiony nebo o toaletách z hlediska jejich úrovně na českých čerpacích stanicích.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek