Sbírka Splněná přání pomůže sedmi organizacím napříč republikou

Senioři z domova se dočkají mobilního zvedáku, handicapovaní rehabilitačních pomůcek a děti z dětského domova si užijí rekreační pobyt. Zaměstnanci rafinérské a petrochemické skupiny ORLEN Unipetrol splnili přání klientům sedmi neziskových organizací částkou 587 518 korun, kterou mezi sebou vybrali v rámci desátého ročníku charitativní sbírky Splněná přání. Výtěžek je každoročně ORLEN Unipetrolem zdvojnásoben a celková suma jde vybraným organizacím na konkrétní účely. Za celou dobu konání sbírky Splněná přání se darovalo potřebným již více než tři miliony korun. 
Zaměstnanci skupiny ORLEN Unipetrol už po desáté pomohli splnit přání lidem z neziskových organizací a přispěli rekordní částkou 293 759 korun. Stejně jako v předchozích letech ji ORLEN Unipetrol zdvojnásobil, celkově se tedy na dobrou věc daruje 587 518 korun. "Velice děkuji všem našim zaměstnancům, kteří se i v této nelehké době do sbírky zapojili. Díky nim společně darujeme neziskovým organizacím o téměř 80 000 korun více než v minulém roce. Je to krásný výsledek," říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol a předsedkyně správní rady Nadace ORLEN Unipetrol, a dodává: "Naše charitativní sbírka Splněná přání má dlouholetou tradici, tento ročník byl jubilejní desátý. V každém ročníku se přispívá na vybrané neziskové organizace z lokalit, ve kterých naše skupina působí. Získané finanční prostředky pomáhají opuštěným, handicapovaným či nemocným dětem a dospělým." Výtěžek aktuální charitativní sbírky poputuje do sedmi neziskových organizací v celkem šesti lokalitách.
Komu zaměstnanci ORLEN Unipetrolu splnili přání?

• Klientům z domova pro seniory v Litvínově
Celkově se pro ně vybrala částka 190 692 korun.
S pomocí příspěvků pořídí elektricky poháněný stavěcí zvedák a elektrický mobilní zvedák. Obě tato zařízení zlepší klientům domova pro seniory mobilitu. Domov pro seniory zároveň obdržel od skupiny ORLEN Unipetrol 790 litrů dezinfekce.
• Handicapovaným dětem i dospělým v péči Centra Kociánka Brno
Celkově se pro ně vybrala částka 99 642 korun.
Dar využijí na nákup rehabilitačních pomůcek, dále na nákup pomůcek pro ergoterapii,  hippoterapii a do denních stacionářů.
• Dětem z dětského domova v Kralupech nad Vltavou
Celkově se pro ně vybrala částka 83 692 korun.
Finanční prostředky ze sbírky použijí na rekreaci pro děti.
• Malým klientům Střediska rané péče v Pardubicích a jejich rodičům
Celkově se pro ně vybrala částka 65 118 korun.
Z příspěvků pořídí speciální a didaktické pomůcky pro handicapované děti.
• Nadaci ORLEN Unipetrol
Celkově se vybrala částka 64 690 korun.
Získané finanční prostředky použijí na podporu vzdělávání dětí ze sociálně slabých poměrů.
• Handicapovaným klientům organizace Borůvka v Praze
Celkově se pro ně vybrala částka 46 842 korun.
Dar bude použit jako příspěvek na pracovně-tréninkový program pro handicapované a na podporu zaměstnávání handicapovaných. Organizace zároveň od skupiny ORLEN Unipetrol obdržela víčka, která zaměstnanci odevzdali ve sbírce realizované přímo v areálech společnosti.
• Lidem se zdravotním postižením v péči spolku Pojďte dál v Neratovicích
Celkově se pro ně vybrala částka 36 842 korun.
Za finanční příspěvky pořídí nové pracovní pomůcky a prostředky pro klienty s mentálním postižením.
Autor: ., Zdroj: TZ ORLEN Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek