Skupina Orlen Unipetrol opět patří mezi nejlepší evropské zaměstnavatele

20240122-OrlenUnipetrol-certifikat-Top-employer-2024-CZ

Skupina Orlen Unipetrol opět patří  mezi nejlepší evropské zaměstnavatele

Rafinérská a petrochemická skupina Orlen Unipetrol, která je jediným tuzemským zpracovatelem ropy, získala prestižní celosvětové ocenění Top zaměstnavatel, čímž se již opětovně zařadila mezi nejlepší zaměstnavatele v Evropě v roce 2024. Mezinárodní certifikát ukazuje, že se společnost dlouhodobě rozvíjí a kultivuje trh práce prostřednictvím vynikající péče o zaměstnance a dbá na zabezpečení jejich osobního i kariérního rozvoje. Skupina Orlen Unipetrol se na přední místa podobných soutěžích a žebříčcích v České republice umisťuje dlouhodobě. V loňském roce získal Orlen Unipetrol titul nejlepší zaměstnavatel roku 2023 na celostátní i regionální úrovni a při anketě mezi studenty Ústeckého kraje získal největší počet hlasů při otázce, kde by chtěli pracovat po škole.

"V posledním roce jsme podnikli kroky ke zvýšení spokojenosti a angažovanosti našich zaměstnanců. V reakci na jejich potřeby jsme mimo jiné provedli komplexní aktivity týkající se komunikace strategie skupiny, nefinančního odměňování a rozvoje empatického vedení. Zaměřili jsme se na prohloubení smyslu pro cílevědomost a motivaci našich zaměstnanců, posílení odpovědnosti za výsledky v týmech a zvýšení kvality a efektivity spolupráce v rámci společnosti. Certifikáty, které získáváme, včetně Top Employers, potvrzují jedinečnost a atraktivitu skupiny Orlen Unipetrol na trhu práce v České republice," říká Tomasz Wiatrak, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Orlen Unipetrol.

Program Top Employers Institute uděluje certifikáty společnostem na základě účasti a výsledků průzkumu nejlepších postupů v oblasti lidských zdrojů. Tento průzkum zahrnuje celkem šest oblastí tvořených z 20 témat. Patří mezi ně strategie v oblasti lidských zdrojů, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, rozmanitost, rovnost a začlenění nebo dobré životní podmínky.

Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety a je celosvětovou autoritou v oblasti uznávání vynikajících výsledků v oblasti lidské praxe. Institut pomáhá tyto postupy urychlovat a obohacovat tak trh práce. Prostřednictvím certifikačního programu Top Employers Institute mohou zúčastněné společnosti získat validaci, certifikaci a uznání jako nejlepší zaměstnavatel. Tyto certifikované společnosti pozitivně ovlivňují životy více než 9,5 milionu zaměstnanců po celém světě.

Letos je to již třináctý rok v řadě, kdy byl Orlen oceněn jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů v Polsku a získal certifikát Top Employer Polska. Společnost zároveň obsadila 4. místo v programu TE2024 Polska, založeném na globální metodice hodnocení Top Employers Institute. Do prestižní skupiny nejlepších zaměstnavatelů patří ze skupiny Orlen také společnost ANWIL.

Skupina Orlen Unipetrol je úspěšná v žebříčcích a soutěžích z personální oblasti dlouhodobě. V minulém roce skupina získala celostátní ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku, které je součástí výročních cen Klubu zaměstnavatelů. Skupina si loni také polepšila v umístění při obhájení prvního místa v kategorii nejlepší zaměstnavatel Ústeckého kraje. Nadstandardní je také zájem o zaměstnání ve společnosti. Studenti Ústeckého kraje již potřetí označili Orlen Unipetrol jako nejatraktivnějšího zaměstnavatele při dotazníkovém šetření, kterého se zúčastnilo více než 5000 středoškoláků a vysokoškoláků.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek