Skupina ORLEN Unipetrol patří mezi nejlepší zaměstnavatele v Evropě

Cena zaměstnavatel 2023

Největší tuzemská rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol získala prestižní celosvětové ocenění a patří mezi nejlepší zaměstnavatele pro rok 2023. Mezinárodní certifikát Top zaměstnavatel ukazuje, že společnost dlouhodobě rozvíjí a kultivuje trh práce prostřednictvím vynikající péče o zaměstnance a zabezpečení jejich osobního i kariérního rozvoje. Skupina ORLEN Unipetrol je v obdobných domácích soutěžích a žebřících úspěšná dlouhodobě. V minulém roce patřila mezi tři nejlepší zaměstnavatele v kategorii do 5 000 zaměstnanců v celém Česku a v Ústeckém kraji obsadila druhé místo.

"Z úspěchu v celosvětovém měřítku nejlepších zaměstnavatelů máme velkou radost. Je to pro celou skupinu ORLEN Unipetrol další potvrzení, že se nám daří dělat pro naše zaměstnance maximum. Těší nás, že jsou nezávislými experty oceňovány naše aktivity z oblasti světa lidských zdrojů, a přispíváme tak k obohacení trhu práce,"popisujeTomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol,a dodává:"V personální oblasti uskutečňujeme komplexní strategii, ve které se snažíme zlepšovat podmínky pro naše současné zaměstnance, zvyšovat jejich kvalifikace a vytvářet optimální prostředí pro jejich kariérní růst."

Program Top Employers Institute uděluje certifikáty společnostem na základě účasti a výsledků průzkumu nejlepších postupů v oblasti lidských zdrojů. Tento průzkum zahrnuje celkem šest oblastí tvořených z 20 témat. Patří mezi ně strategie v oblasti lidských zdrojů, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, rozmanitost, rovnost a začlenění nebo dobré životní podmínky.

"Výjimečná doba přináší to nejlepší z lidí a organizací. A toho jsme byli svědky i v našem letošním certifikačním programu Top Employers: Výjimečné výkony certifikovaných Top Employers 2023. Tito zaměstnavatelé prokázali, že jim záleží na rozvoji a spokojenosti jejich pracovníků. Tím tak společně přispívají ke zlepšení situace na trhu práce. Jsme hrdí, že můžeme oznámit letošní skupinu oceněných zaměstnavatelů v kategorii Employers 2023 a oslavit s nimi tento úspěch,"říkágenerální ředitel Top Employers Institute David Plink.

V rámci celého programu bylo oceněno 2 052 nejlepších zaměstnavatelů ze 121 zemí na pěti kontinentech. Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety a je celosvětovou autoritou v oblasti uznávání vynikajících výsledků v oblasti lidské praxe. Institut pomáhá tyto postupy urychlovat a obohacovat tak trh práce. Prostřednictvím certifikačního programu Top Employers Institute mohou zúčastněné společnosti získat validaci, certifikaci a uznání jako nejlepší zaměstnavatel. Tyto certifikované společnosti pozitivně ovlivňují životy více než 9,5 milionu zaměstnanců po celém světě.

Pro ORLEN Unipetrol to není první úspěch v personální oblasti. Skupina je v domácích soutěžích a žebřících zaměstnavatelů úspěšná již dlouhodobě. Loni získala hned dvě ocenění. Z krajského kola soutěže Zaměstnavatel roku 2022 si odnesla stříbrnou medaili. V celé České republice pak patřilo společnosti mezi nejlepšími zaměstnavateli třetí místo v kategorii do 5 000 tisíc zaměstnanců. Obě tato zmíněná ocenění vyhlašuje Klub zaměstnavatelů pravidelně každý rok. Dvacátý ročník nezávislého hodnocení Sodexo Zaměstnavatel roku mezi sebou porovnával společnosti v Česku z pohledu lidských zdrojů s cílem ocenit firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům. Součástí oceněné personální strategie ORLEN Unipetrolu byla kromě péče o zaměstnance také intenzivní podpora českého školství a vzdělávání.

Autor: ORLEN Unipetrol RPA s.r.o., Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek