Unipetrol a litvínovští hokejisté pomáhají

dezinfekce

Rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol, která je součástí kritické infrastruktury České republiky, darovala v podzimní vlně pandemie koronaviru 5 200 litrů dezinfekce potřebným institucím v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji. Dezinfekční tekutinu vyrábí přímo Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum a společně s podnikovými hasiči ji nyní distribuuje mateřským, základním a středním školám, neziskovým organizacím podporující seniory, handicapované či děti v nouzi. Doposud Unipetrol rozdělil již 34 tisíc litrů. Do pomoci v boji proti nemoci COVID-19 se zapojili rovněž hokejisté HC VERVA Litvínov, Nadace Unipetrol či síť Benzina ORLEN, která na své čerpací stanice instaluje antivirové čističky vzduchu. Od jara letošního roku Unipetrol rozvezl dezinfekci, ochranné prostředky, roušky a občerstvení v hodnotě více než 1,2 milionu korun.

"Díky výrobě dezinfekce v Unipetrol výzkumně vzdělávacím centru jsme společně s hasiči skupiny Unipetrol a Nadací Unipetrol rozvezli školám, úřadům, nemocnicím a dalším institucím v Praze, Ústeckém a Středočeském kraji již 34 637 litrů tekutiny. Z toho jsme aktuálně předali dva tisíce litrů městu Most, které je bude distribuovat 19 lokálním neziskovým organizacím a do 19 objektů mateřských škol. Dar neziskovým organizacím uspořádalo Konto našeho srdce litvínovských hokejistů společně s partnery, kteří dodali ještě roušky a dezinfekční gely," říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol a předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol. Vedle organizace partnerských příspěvků litvínovští hokejisté věnovali rovněž 3 750 kusů ochranných roušek. "Tři tisíce litrů dezinfekce rozdal Unipetrol neziskovým organizacím už v říjnu a tisíc litrů obdrží také město Kralupy nad Vltavou pro své mateřské školky," vypočítává další aktivity Katarzyna Woś.

Současně Nadace Unipetrol natočila pro žáky prvního stupně základních škol edukační video, ve kterém jim vysvětluje, jak se koronavirus přenáší, jak se chová a jak se proti němu chránit. Pro středoškoláky doma u počítačů chystá nadace zábavně vzdělávací video-projekt Báječná hodina s chemií, jež je obdobou úspěšné série Báječný den s chemií, které se v minulých letech zúčastnilo přes pět tisíc žáků a studentů. Kromě toho nadace navázala spolupráci se dvěma organizacemi - Women for Women a Most k naději, které poskytují poradenství v současné koronavirové krizi.

"Již několik měsíců se všichni nacházíme v nelehké životní situaci. Nejen v oblasti firemní společenské odpovědnosti jsme rychle přehodnotili naše priority, abychom mohli účinně reagovat na aktuální dění. Soustředíme se i na naše zaměstnance a zákazníky. Jelikož jsme součástí kritické infrastruktury České republiky, je našim úkolem zajišťovat dodávky a prodej pohonných hmot v jakékoliv situaci. Proto jsme na čerpacích stanicích Benzina investovali nad dosavadní účinná hygienická opatření ještě navíc do čističek vzduchu odstraňujících koronavirus," uvádí Katarzyna Wośs tím, že bezpečnost pracovníků a zákazníků je vždy na prvním místě. Multifunkční čističky vzduchu odstraňují COVID-19 i ostatní viry a bakterie pomocí UV-C záření. Čištění vzduchu probíhá dvoufázově pomocí vysoce kvalitních elektrostatických filtrů schopných odstraňovat i mikroskopické nečistoty.

Čistička

Skupina Unipetrol přijala společenskou odpovědnost jako jednu ze svých priorit při budování plánu udržitelného podnikání. Unipetrol přistupuje ke své činnosti etickým a odpovědným způsobem, a proto zavedl mezinárodní standardy i v oblasti firemní společenské odpovědnosti (CSR). Hlavní snahou je trvalý rozvoj skupiny a jejích vztahů s místními komunitami na poli vzdělávání, sociálních otázek a životního prostředí. V roce 2019 stouply celkové výdaje Unipetrolu na CSR aktivity o 67 % na 25,5 milionu korun. 

Autor: TZ Unipetrol, Zdroj: TZ Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek