Unipetrol bodoval v soutěži Czech Industry Challenge

Noční rafinérie

Unipetrol se podruhé v řadě umístil na prvním místě v kategorii Průmyslová umělecká fotografie celorepublikové výzvy Czech Industry Challenge, zastřešené Ministerstvem průmyslu a obchodu. Autorem vítězné fotografie "Noční rafinérie" je zaměstnanec Unipetrolu Bohuslav Rybín. Současně Unipetrol získal třetí místo v kategorii Podpora odborného vzdělávání dětí a mládeže za naučně-vzdělávací show Báječný den s chemií, kterou vidělo již téměř 5 tisíc dětí. Výzva Czech Industry Challenge (CICH) si klade za cílzatraktivnění českého průmyslu pro mládež, zajištění jeho dalšího růstu a zviditelnění kvality práce českých pracovníků.

"Úspěch v druhém ročníku výzvy Czech Industry Challenge nás mimořádně těší. O to víc, že autorem vítězné průmyslové fotografie je opět Bohuslav Rybín, technolog výrobního týmu Unipetrolu v Záluží u Litvínova. Areál je rozdělen silnicí mezi Mostem a Litvínovem na dvě části - rafinérskou a petrochemickou, které protínají desítky kilometrů silničních komunikací, železničních tratí, rozvodů a potrubí. Pan Rybín tak dokázal svou fotografií zvěčnit neobyčejným způsobem naši výrobu v rafinérii,"říkáMichał Chmiel, personální ředitel skupiny Unipetrol.

Fotografie "Noční rafinérie" zvítězila v kategorii Průmyslová fotografie, kterou zastřešil jako odborný předseda poroty Jan Pohribný, prezident Asociace profesionálních fotografů.

"Snímek vznikl během noční směny při pochůzkách technologiemi. Na fotografii je zachycena část výrobny POX (parciální oxidace). Noční industriální fotografie mají své nezaměnitelné kouzlo a navíc obyčejný civilista tento výjev na vlastní oči neuvidí, možná i proto měla fotografie takový úspěch," doplňujeBohuslav Rybín, technolog výrobního týmu z Unipetrolu a autor vítězné fotografie.Její umělecké úpravy provedl Michal Černich z marketingového oddělení. V roce 2021 bude snímek součástí putovní výstavy Czech Industry Photo, kterou nově obohatí také fotografie z výzkumu a vývoje od českých vysokých škol.

 Den s chemií

Unipetrol si rovněž odnesl za show Báječný den s chemií třetí místo v kategorii Podpora odborného vzdělávání dětí a mládeže, kde se role předsedy poroty ujal Bohumil Kartous, poradce předsedy školského výboru Senátu PČR.

"Projekt Báječný den s chemií organizuje Nadace Unipetrol, jež se věnuje popularizaci chemie a přírodních věd napříč všemi stupni vzdělávání. Ocenění je i známkou toho, že show dokáže zaujmout a má potenciál oslovit další tisíce žáků a studentů. Během báječného dne děti zjistí, že chemie není nudná, ale zábavná, plná nečekaných překvapení a pokusů. A především otevírá dveře k budoucímu atraktivnímu uplatnění v životě,"komentuje ředitelka Nadace Unipetrol Lucie Pražákováa dodává: "Letos jsme kvůli hygienickým opatřením nemohli pokračovat v tradiční formě Báječného dne s chemií, proto jsme se přesunuli na internet a natočili Báječnou hodinu s chemií."

Czech Industry Challenge je národní iniciativou pro firmy z rozmanitých odvětví průmyslu pro podporu růstu jejich značky, příliv zakázek a talentů. Klade si za cíl zvyšovat atraktivitu českého průmyslu pro nové zaměstnance a zajištění jeho dalšího růstu. Snaží se také popularizovat jednotlivá odvětví a ukazovat kvalitu práce českých pracovníků prostřednictvím partnerů z veřejného sektoru, oborových organizací a odborného školství. Pětičlenné odborné poroty soutěže Czech Industry Challenge jsou složeny z odborníků v oborech fotografie, grafika, HR, marketingová komunikace, PR, psychologie, IT, webový design i animace.

Autor: TZ Unipetrol, Zdroj: TZ Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek