V kralupské rafinérii se uskutečnilo havarijní cvičení

OrlenUnipetrol-Havarijni-cviceni-Kralupy-2

V kralupské rafinérii se uskutečnilo havarijní cvičení

 V pondělí 17. dubna se v dopoledních hodinách ve výrobním závodě v Kralupech nad Vltavou uskutečnilo pravidelné havarijní cvičení. To bylo letos zaměřeno na situaci úniku propan-butanové směsi. Nácvik neměl vliv na okolní prostředí a neomezil výrobu v areálu. Havarijní cvičení, která slouží k prověření účinnosti havarijního plánu ve skupině Orlen Unipetrol, se v areálech skupiny konají pravidelně.

"Nácviky mají vždy tematické zaměření, kterým ověřujeme naši připravenost na různé druhy mimořádných situací. Letošním cílem cvičení bylo efektivně ověřit funkčnost vnitřního havarijního plánu při úniku propan-butanové směsi. Provozní bezpečnost je pro nás hlavní prioritou, proto je průběh cvičení po jeho ukončení vždy pečlivě vyhodnocován,"uvedl Maciej Romanów, člen představenstva skupiny Orlen Unipetrol.

"Při havarijních cvičeních prověřujeme spolu s vnitřními předpisy také koordinaci všech zúčastněných složek. Bezpečnosti se intenzivně věnujeme a praktické nácviky pomáhají zvýšit efektivitu všech zúčastněných zaměstnanců, kteří si mohou své teoretické znalosti ověřit v praxi,"uvedl ke cvičeníPavel Ballek, ředitel rafinérie v Kralupech nad Vltavou skupiny Orlen Unipetrol.

V rámci cvičení se spolu s prověřením vnitřního havarijního plánu prověřují také schopnosti a dovednosti zasahujících osob i všech zúčastněných zaměstnanců. Cvičení ověří také nastavenou komunikaci mezi firemními složkami a místními úřady.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek