V Sedlnicích se podařilo stočit první vlak s vlastní lokomotivou

Lokomotiva

Společnost ČEPRO ze skladu Loukov převezla do Sedlnic prvotřídní lokomotivu řady 709 501-1, která bude nově využívána k posunu pohonných hmot na skladě. Úplně první příjem na sklad a stočení železničních cisteren s touto lokomotivou proběhl během ledna. Do této doby byly na sklad přistavovány vlaky od externích dopravců, jednalo se zejména o ČD Cargo. 

Celkem se vyškoleným strojvedoucím a posunovačům z předávací koleje podařilo stočit 22 železničních cisteren s motorovou naftou. Po stočení, vážení a provedení vzorkování byla vytvořena dokumentace k předání vlaku dopravci a výpravčí ze stanice Studénka byl požádán o povolení k posunu soupravy do stanice Sedlnice, ke kterému došlo za pomoci vlastních sil, což bylo pro zaměstnance skladu úspěšnou premiérou. Pro zaměstnance skladu znamená možnost stáčení motorové nafty vlastními silami mimo jiné také rozšíření jejich pracovních povinností.

"Význam železniční dopravy pro obsluhu firemních skladů roste. Díky vlastním lokomotivám se nám daří zmanipulovat mnohem více vagonů, což nám napomáhá udržovat stabilitu českého trhu v oblasti pohonných hmot,"uvedl generální ředitel společnosti ČEPRO Jan Duspěva. Vlastní obsluhou vlečky navíc společnost ČEPRO ušetří nemalé finanční prostředky.

Autor: TZ ČEPRO, Zdroj: TZ ČEPRO

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek