Vítězem v soutěži efektivity spotřeby elektrické energie mezi přepravci ropy je společnost MERO

IAOT

Společnost MERO zvítězila v soutěži pořádané Mezinárodní asociací přepravců ropy (IAOT) v oblasti efektivity spotřeby elektrické energie při přepravě za rok 2019. Do výsledků byla zohledněna efektivita spotřeby elektrické energie za předcházející období let 2017-2019.

Analýzu dat provedl Pipeline Transport Institut v Moskvě (Transneft R&D), který se na tuto oblast dlouhodobě specializuje. Úplná vstupní data o přepravě ropy svými potrubními systémy poskytly významné přepravní společnosti a vyhodnocení výsledků 1. ročníku soutěže se stalo podnětem pro vzájemnou diskusi a výměnu informací v rámci expertní skupiny IAOT, která se na efektivitu spotřeby elektrické energie dlouhodobě zaměřuje.

Předmětem hodnocení je zejména spotřebovaná elektrická energie potřebná na provoz čerpadel ve vztahu k přepravenému objemu ropy. Monitorovány jsou však i další parametry, které mají vliv na celkovou efektivitu. Společnosti MERO se podařilo dosáhnout tohoto výsledku mimo jiné díky optimalizaci provozních tlaků a nastaveným čerpacím režimům.

"Jedná se o významné mezinárodní ocenění společnosti a našich zaměstnanců. Úspěch MERO je o to cennější, že byl dosažen v profesionálním prostředí mezi subjekty, kteří se přepravou ropy dlouhodobě zabývají. Prestižní umístění je pro společnost zároveň i značným závazkem do budoucna," uvedl Jaroslav Kocián, předseda představenstva a generální ředitel MERO ČR.

Autor: TZ MERO, Zdroj: TZ MERO

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek