ACIS rozšiřuje své služby

Metrologické středisko společnosti ACIS rozšířilo autorizaci na ověřování měřicích systémů s elektronickými hladinoměry silničních cisteren.

PR Acis3 foto 1PR Acis 3 foto 3

Autorizované metrologické středisko společnosti ACIS, Construction and Technology Services, se sídlem ve Střelicích u Brna, provádí jak opravárenskou činnost se zaměřením na techniku používanou pro čerpání a měření výrobků z ropných látek, tak se i velkou měrou zabývá zkoušením, kalibrací a ověřováním měřidel a měřicích sestav protečeného množství kapalin jiných než voda nebo zkapalněných plynů. Dalším rozšířením portfolia služeb pro zákazníky je kalibrace a ověřování odporových snímačů teploty českých i zahraničních výrobců (např. JSP Nová Paka, ZVA Nová Paka, BARTEC, INOR, MM GROUP, ROSEMOUNT, SIEMENS, ULTRAKUST, VEEDER ROOT).

Systémy a měřidla průtoku

Pro skladové hospodářství ropných produktů ACIS zajišťuje opravy, zkoušení, kalibraci a ověřování měřidel průtoku a celých měřicích systémů, dodávaných od výrobců ADAST, SATAM, SMITH a POLIČSKÉ STROJÍRNY. Pro opravy, zkoušení, kalibraci a ověřování cisternových měřidel má středisko zastoupení pro měřidla a měřicí systémy výrobců ADAST, ALFONS HAAR, BOPP & REUTHER, POLIČSKÉ STROJÍRNY, SATAM, SENING a SMITH.

Ověření cisterny za jediný den

V současné době středisko ve Střelicích u Brna rozšířilo autorizaci o ověřování měřících systémů s elektronickými hladinoměry na měření objemu kapalin jiných než voda instalovaných na silničních cisternách neboli přepravních tancích. Společnost věnovala nemalé prostředky na zakoupení hydraulických zvedáků a speciálního zařízení, které umožní správnost měření při různých úhlech náklonu cisterny za použití vlastní zkušební kapaliny a vlastní metodiky měření schválené ČMI. Metodika ruku v ruce s moderním zařízením umožňuje ověření cisterny za jediný den, tudíž eliminuje ztráty zákazníků při výluce cisternového vozu. Souběžně s ověřováním elektronických měrných tyčí středisko provádí i seřízení a ověření odporových snímačů teploty.

PR Acis

Autor: PR Acis, Zdroj: PETROLmagazín

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek