BENZINA otevřela nové čerpací stanice na D3

Na dálnici D3 mezi Prahou a Českými Budějovicemi u obcí Mezno a Mitrovice byly v prosinci otevřeny dvě nové čerpací stanice Benzina Plus. Kromě paliva zde zákazníci najdou také provozovny rychlého občerstvení Stop Cafe.

CS Benzina Plus Mitrovice

"Jde o vůbec první čerpací stanice postavené na dálnici D3. Jejich otevřením jsme úspěšně dokončili projekt implementace provozoven rychlého občerstvení Stop Cafe. V průběhu loňského roku společnost Benzina pod tímto názvem otevřela celkem 88 fastfoodových restaurací," uvedl Martin Durčák, ředitel pro maloobchod a člen představenstva skupiny Unipetrol. 
Na obou nových čerpacích stanicích se počítá s implementací řešení, která mají zlepšit ochranu životního prostředí. Klasické osvětlení tak například nahrazují LED svítidla, instalována budou tepelná čerpadla zajišťující vytápění i chlazení objektu a větrací jednotky s rekuperací tepla.
V případě tepelných čerpadel vzduch - vzduch a rekuperátorů tepla jde o zcela ojedinělou technologii na českém trhu čerpacích stanic. Kombinací různých opatření by se mělo dosáhnout poklesu spotřeby energií a tepla až o 40 procent oproti běžné spotřebě. Na obou čerpacích stanicích se bude využívat také nejúčinnější typ solárních kolektorů, takzvané vakuové trubicové solární kolektory s technologií U-pipe, které zajišťují maximální výkon i při nepříznivých podmínkách. Tyto kolektory pracují i při difuzním světle, kolektor je schopen využívat dopadu světla pod všemi úhly. V rámci technického řešení bude použit i solární ohřev vody, při kterém se počítá až s 80% úsporou nákladů za energie.
Na obou čerpacích stanicích Benzina budou k dispozici pohonné hmoty Diesel Top Q, Verva Diesel, Natural 95 a Verva 100. V zimních měsících by pochopitelně neměla chybět nafta Top Q s parametrem filtrovatelnosti do -20°C, kterou doplňuje prémiová nafta Verva Diesel se speciální aditivací a filtrovatelností až do -26°C.

 

Autor: jk, Zdroj: Benzina

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek