Benzina vybuduje v rekordním čase dvě čerpací stanice na nové D3

Dvě nové čerpací stanice Benzina Plus vzniknou v lokalitách Mezno a Mitrovice při dálnici D3 mezi Prahou a Českými Budějovicemi. Kromě kompletní nabídky paliv se řidiči mohou těšit na provozovny rychlého občerstvení Stop Cafe. Obě čerpací stanice by měly být postaveny za pouhých 75 dní, řidičům by pak měly začít sloužit na přelomu roků 2012 a 2013.

Benzina stavba

"Pravděpodobně půjde o nejrychleji postavené čerpací stanice v České republice. Dosáhnout takto krátké doby výstavby se nám podařilo díky důkladné přípravě celého projektu a úzké spolupráci s dodavatelem stavby,"uvedl Martin Durčák, ředitel pro maloobchod a člen představenstva Unipetrolu. "Otevřeme nejmodernější čerpací stanice v síti Benzina. Budeme na nich testovat řadu nových technologií, prostřednictvím kterých chceme dosáhnout vyššího komfortu pro zákazníky a výrazných úspor energií a tepla," dodal.
Na nových čerpacích stanicích Benzina počítá s implementací řešení, která mají za cíl zlepšit služby zákazníkům a zvýšit ochranu životního prostředí. Klasické osvětlení tak například nahrazují LED svítidla, instalována budou tepelná čerpadla zajišťující vytápění i chlazení objektu a větrací jednotky s rekuperací tepla. V rámci technického řešení bude použit i solární ohřev vody nebo speciální kartušové pisoáry bez přívodu vody. V případě tepelných čerpadel vzduch - vzduch a rekuperátorů tepla se jedná o zcela ojedinělou technologii v rámci provozování čerpacích stanic v České republice. Kombinací různých opatření by měla Benzina  dosáhnout u těchto čerpacích stanic poklesu spotřeby energií a tepla až o 40 % oproti běžné spotřebě.
V rámci obou čerpacích stanic bude Benzina nabízet řidičům široký sortiment pohonných hmot Diesel Top Q, Verva Diesel, Natural 95 a Verva 100. Pro kamiony bude vedle stojanu aditivované nafty také stojan na kapalinu Ad Blue. Odpočinout a občerstvit se budou moci řidiči v rámci provozoven rychlého občerstvení Stop Cafe nebo restaurace McDonalds (směr Praha). Samozřejmostí budou i sprchy pro dálkové řidiče.
Stavební práce byly zahájeny začátkem října letošního roku, předpokládané dokončení stavby je naplánováno na polovinu prosince. Dodavatelem stavby je společnost Acistav, s.r.o.

Autor: jk, Zdroj: Benzina

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek