BP prodá svou britskou divizi LPG firmě DCC Energy

Koncern BP oznámil prodej své divize na distribuci kapalného ropného plynu (LPG) v cisternách a tlakových lahvích firmě DCC Energy, která je v této oblasti největším subjektem ve Spojeném království a Irsku s ročním objemem 190 tisíc tun.

BP

Firma BP ve Velké Británii nabízí v rámci této divize široký sortiment balení LPG s celkovým ročním objemem 87 tisíc tun. 13 provozoven po celé Británii zajišťuje práci 116 zaměstnancům, kteří obhospodařují flotilu 62 dodávkových vozidel. BP si chce jen udržet prodej LPG na svých čerpacích stanicích. "Věříme, že DCC bude úspěšně pokračovat tam, kde jsme my skončili v nejlepším zájmu našich bývalých zákazníků a dalších zainteresovaných stran," řekl Tufan Erginbilgic, provozní ředitel BP. Svůj záměr představitelé BP oznámili v únoru, transakce by měla být dokončena koncem září letošního roku.
Skupina DCC, která je v současnosti vlastníkem podobně zaměřené firmy Flogas, jež je s ročním objemem 190 tisíc tun LPG největší na britských ostrovek, zaplatí BP celkem 51,3 milionu Euro. DCC se skládá z celkem pěti podniků, přičemž DCC Energy je největší z nich. Zaměstnává okolo 9000 lidí v deseti zemích a patří k největším firmám v Irsku. Vloni měla tržby ve výši 10,7 miliardy Euro, letos však její provozní zisk klesl o 39 procent na 85,5 milionu Euro. 

Autor: Jiří Kaloč, Zdroj: PetrolPlaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek