ČEZ uzavřel dohodu o podpoře elektromobilů s Mercedes-Benz

Spolupráci při podpoře elektromobility stvrdili podpisem zástupci polostátní energetické skupiny ČEZ a společnosti Mercedes-Benz ČR. Ta se tak stala již čtvrtou automobilkou, která se rozhodla na projektu Elektromobilita ČEZ podílet.
Smart ed záchranka

Elektromobily Smart fortwo ed používá i pražská záchranná služba

Rok 2013 bude podle manažera útvaru čisté technologie ČEZ Tomáše Chmelíka z hlediska elektromobility přelomový. "Naším hlavním cílem pro nadcházející období je vytvoření společného produktu pro zákazníka, který se rozhodne koupit si elektromobil. Uvedeme na trh tarif, se kterým může každý zákazník ČEZ a zároveň majitel elektromobilu získat domů vlastní dobíjecí stanici, výhodnou cenu elektřiny či možnost dobít si svůj elektromobil na kterékoliv veřejné dobíjecí stanici ČEZ v České republice," upřesňuje blízkou budoucnost elektromobility Chmelík.
Spolu s Mercedes-Benz ČR je v projektu elektromobility partnerem i značka Smart zastoupená elektromobilem Smart fortwo ed (electric drive).
Již v roce 2010 jsme v ČR registrovali a začali provozovat první sériově vyráběné elektromobily smart fortwo electric drive. "V roce 2011 jsme uvedli na trh Vito E-CELL, které je prvním sériově vyráběným dodávkovým elektromobilem ve své kategorii," připomněl tiskový mluvčí společnosti Mercedes-Benz Česká republika Jan Kuhn s tím, že skupina ČEZ jakožto dodavatel energie a podporovatel ekologické technologie je proto pro automobilku logickým partnerem.
Kromě čerstvě podepsané smlouvy o spolupráci se společností Mercedes-Benz ČR uzavřely partnerství se Skupinou ČEZ také výrobci značek Peugeot, Škoda Auto a Opel. Do současnosti ČEZ nainstaloval celkem 32 dobíjecích stanic, a to převážně u infrastrukturních partnerů, tedy u obchodních center, supermarketů či městských částí. Stanice jsou v provozu v Praze, Plzni, Ostravě, Trutnově, Hradci Králové a ve Vrchlabí.

 

Autor: jk, Zdroj: Mediafax

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek