Christ představuje bezkontaktní myčku Aquatus

V sortimentu společnosti Christ se v poslední době objevila celá řada novinek: bezkartáčová portálová myčka Aquatus, designová myčka Skywing nebo voňavá XXL-pěna.

PR Christ 1 Aquatus

Touchless myčka Aquatus C166

Firma Otto Christ představuje kvůli zvýšené celosvětové poptávce po bezkontaktním mytí zcela novou portálovou myčku Aquatus C166, která patří do segmentu "touchless". Očekávané nároky zákazníků z celého světa v blízké budoucnosti byly zakomponovány do projektu, který vyústil v portál, který vychází z osvědčené konstrukce modelu Primus. Firma Christ vyvinula systém "Opti-Stream+", který kombinuje nanášení speciální chemie pomocí kopírujícího rámu s vysoce účinným vysokotlakým mytím. Dokonalý mycí výsledek je završen osvědčeným kopírujícím sušením s naklápěním trysky o 80 stupňů na každou stranu.
Výhody systému "Opti-Stream+" spočívají v důkladném a optimálním nanesení až tří speciálních typů chemie. Čtyři trysky jsou integrovány do střešního kopírujícího rámu, šest trysek je integrováno na každou stranu bočního rámu. Trysky mají díky použitým materiálům a speciální geometrii následující výhody:
- plochý průřez, který umožňuje přesný a zároveň široký nános,
- integrované ventily, které zabraňují odkapávání po nánosu chemie,
- vysokou odolnost proti chemickému a mechanickému opotřebení.

Myje i obtížně přístupné partie karoserie

Systém "Opti-Stream+" dále obsahuje vedle šesti vysokotlakých (70 barů) oscilujících trysek i šest plochých oplachových trysek. Díky inovativnímu zařízení, které umožňuje natočení trysky až o 100 stupňů na každou stranu, je možné jak při nanášení chemie, tak při vysokotlakém mytí zasáhnout záhyby na povrchu karoserie (například prostor nad zadní poznávací značkou).
Další zvláštností je firmou Christ vyvinuté rozpoznání tvaru vozidla, pomocí kterého je nastaven správný úhel nastavení střešní sušicí trysky odpovídající přesně tvaru vozidla.

Aplikace speciální chemie na ráfky

Myčka Aquatus C166 odpovídá nejvyšším trendům i v oblasti designu a použitých materiálů. Rám je kompletně žárově zinkován a práškově lakován, některé díly jsou z hliníku nebo nerezu, což zamezuje prorezivění během celé doby provozu myčky. Opláštění vpředu i vzadu je provedeno pomocí speciálního plastu, který nabízíme v deseti různých barevných provedeních, je možný i individuální design, jak je u firmy Christ běžné.
Aquatus C166 umožňuje vybavení moderním kolovým kartáčem, který je určen pro mytí disků do velikosti 21 palců nebo alternativně, aby byl zachován bezdotykový efekt, rotační vysokotlaký systém, který myje kromě kol i oblast prahů vozu. Do tohoto systému, který je vytvořen pouze z hliníku a nerezu, je možno přidat speciální chemii na čištění ráfků.

Optimální pro provozy s vysokou kvalitou mytí

Myčka se vyrábí v pěti variantách průjezdných výšek od 2,25 m do 2,65 m, průjezdná šířka v oblasti zrcátek je 2,40 m. Pro jednodušší obsluhu jsou řídicí komponenty i dávkování chemie přístupné ze zadní strany, nikoli z boku. Další výbavou modelu je předmytí aktivní pěnou, pěnový vosk, lešticí vosk, spodní rotační vysokotlaké mytí, tiket terminál C-CAT pro samoobslužný provoz atd. Pro firmy, které provozují více myček je možný elektronický centrální hlídací systém "C-IS".
Nová myčka je optimální pro provozy s vysokou kvalitou mytí, které ale chtějí zároveň být v něčem "jiné". Je možná kombinace se samoobslužnými mycími boxy, kombinuje totiž bezkontaktní princip s rychlostí a komfortem mycího portálu a obsahuje navíc osušení auta. Mimoto nabízí tato myčka jednodušší mytí automobilů nestandardních tvarů (např. pick-up), což může provozovateli přinést další rozšíření okruhu zákazníků. Cena modelu je srovnatelná s běžnou portálovou myčkou s kartáči střední kategorie.

Skywing-design a perfektní péče o vůz

Společnost Christ nabízí nově také novou designovou myčku Skywing. Díky šířce boxu 5,1 m poskytuje zákazníkům velkorysý pracovní prostor při péči o své miláčky, jejichž rozměry jsou stále větší. Design, připomínající tvarem křídlo letadla, působí impozantně a lákavě. Konstrukce je libovolně rozšiřitelná a osvětlena pomocí úsporných progresivních LED diod. V kombinaci s osvědčenou technikou Christ je možno dosáhnout při optimálních nákladech tu nejvyšší mycí kvalitu. Tyto výhody budou vyhovovat všem: provozovateli, zákazníkovi i životnímu prostředí.
Pomocí speciálně vyvinutého pěnového kopí je XXL-pěna efektivně nanesena na povrch vozu. Zaschlá a ulpívající špína je profesionálně navlhčena a narušena. Po 30 sekundách působení pokračuje mytí programem "vysokotlaké předmytí", pomocí kterého jsou nánosy špíny snadněji smytelné. Investice do programu Christ XXL-pěna umožňuje provozovateli zvýšit cenu mycího procesu, což v důsledku znamená rychlejší návratnost investice.

Program na ráfky a zaschlý hmyz

Novinkou v sortimentu společnosti Christ je rovněž alternativní mycí program nazvaný Ráfky/hmyz. Tentokrát jde o program s nízkotlakým nanesením chemie speciálně vyvinuté pro narušení zaschlého hmyzu a ráfkového povlaku. Po půlminutovém působení pokračuje mytí dalším krokem.

Prášková technologie pro vysokotlaké systémy

Další možností pro kvalitnější mytí je dávkovací stanice prášku. Díky instalaci dávkovače prášku je do teplé vody určené pro vysokotlaké předmytí přidán práškový granulát. Vysokým tlakem proudu vody je dosaženo vyššího mycího účinku oproti tekuté chemické přísadě. Toto vybavení doporučujeme zejména tam, kde je kladen důraz na bezkontaktní mytí a kde chybí pěnový kartáč.

Důraz na úsporu provozních nákladů

Na rozdíl od běžných systémů nabízí Christ moderní technologii, která poskytuje nejlepší poměr cena/výkon, vynikající mycí výsledek je samozřejmostí. Používáme speciální kotle na ohřev vody, pomocí kterých ušetříte kolem 25 % topného média, úsporu lze navíc navýšit s využitím solární energie. Až 45 % elektrické energie ušetříte použitím čerpadlových systémů Christ s dlouhou životností. Až 80 % ušetříte jak za vodné a stočné, tak i za horký vosk a regenerační chemii s použitím nízkotlakého čerpacího systému Christ, používaného u konzervačních a leštících programů.

PR CHrist 2 AQUATUSPR Christ 4 skywing_box

Bezkontaktní Aquatus C166 kombinuje kvalitu s rychlostí a komfortem mycího portálu.

Autor: PR Christ, Zdroj: PETROLmagazín

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek