Ford a Schneider Electric vybudují v Evropě infrastrukturu pro elektromobily

Koncern Ford a společnost Schneider Electric spojily své síly na projektu řešení infrastruktury pro nabíjení elektromobilů v Evropy s cílem poskytnout jej soukromým i firemním zákazníkům.

Ford Focus Electric

Nabíjecí stanice Schneider Electric EVLINK pro elektromobily bude vhodným řešením pro zákazníky ve všech evropských zemích, ve kterých se budou prodávat vozidla Ford kategorie BEV a PHEV(tz. elektromobily a plug-in hybridy). Ford a Schneider Electric optimalizovali stanice pro elektromobily Ford tak, aby majitelé vozidel Focus Electric, kteří se nachází v oblastech s elektrickou sítí kompatibilní s technickými specifikacemi, mohli plně dobíjet akumulátory svého vozidla přibližně za tři hodiny. Nový Ford Focus Electric bude mít v Evropě dojezdovou vzdálenost 162 km a energetickou účinnost 15,9 kWh/100 km.
"Díky tomuto partnerství nyní nabízíme jednoduché a bezpečné řešení dobíjecí elektromobilní infrastruktury," tvrdí Jaroslav Žlábek, generální ředitel Schneider Electric v České republice a na Slovensku. "Věřím že naše spolupráce s Fordem přispěje k rozvoji trhu s elektromobily v Evropě, protože bez funkční a bezpečné elektromobilní infrastruktury se e-mobilita v Evropě ani v ČR a na Slovensku nemůže dostatečně rozvíjet."
Ford a Schneider Electric se budou rovněž snažit nabídnout zákazníkům modelu Focus Electric možnost nakupovat elektřinu od společností, které se zaměřují na ekologii a dodávají certifikovanou energii z obnovitelných zdrojů. Například v Německu bude energii z obnovitelných zdrojů dodávat společnost z Kolína nad Rýnem RheinEnergie - společnost, která nedávno nainstalovala na střechu závodu Ford v Kolíně nad Rýnem systém 1,2 megawattových solárních panelů. Elektřina z tohoto systému bude určena výlučně na dobíjení modelů Ford Focus Electric, které se do prodeje dostanou v příštím roce.

Autor: jk, Zdroj: Ford Motor Company

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek