Jeden terminál pro všechny karty

Platební svět podléhá turbulentním změnám ve vývoji moderních technologií a Ingenico je v tomto ohledu průkopníkem. Nové produkty a řešení společnosti v oblasti platebních technologií si razí cestu i na čerpací stanice.

Ingenico-00111

Lokální vývojový tým podporovaný R&D divizí mateřské společnosti ve Francii generuje nové produkty a řešení, které si dnešní doba žádá. Tím se společnosti Ingenico otevírají dveře do dalších perspektivních oblastí ekonomiky, jako jsou veřejná a soukromá doprava, zdravotnictví, státní instituce, střední a malý retail, doručovací služby, loterie, mobilní platby a v neposlední řadě segment čerpacích stanic.
A právě sem se Ingenico CZ, které není v segmentu čerpacích stanic žádným nováčkem, soustřeďuje. Na platební terminály Ingenico je možné v Čechách narazit na většině čerpacích stanic petrolejářských společností jako OMV, Shell, Agip, Lukoil či PapOil. Samotný proces akceptace a zpracování fleetových karet je však v podmínkách českého trhu značně roztříštěný. Ingenico CZ by rádo přišlo s řešením, které by tyto procesy unifikovalo a maximálně zjednodušilo. V praxi by to pak znamenalo, že by prostřednictvím terminálů Ingenico byly zpracovávány veškeré transakce prováděné klasickými platebními kartami (nebo jinými nástroji pro bezkontaktní platby), kartami CCS, UTA, DKV a dalších schémat (včetně mezinárodních), a proprietárními kartami jednotlivých čerpacích společností. Ingenico CZ je schopno tuto službu zajišťovat nejen v České republice, nýbrž v rámci celého regionu střední a východní Evropy. Prvním krokem k tomuto cíli bylo uzavření strategického partnerství se společností Unicode, která je exkluzivním zpracovatelem karet CCS v síti českých čerpacích stanic.

Zaostřeno na budoucnost

Dalším plánem je, a v tomto ohledu český trh výrazně zaostává za západoevropským standardem, umožnění automatizace plateb za pohonné hmoty prostřednictvím samoobslužných platebních stojanů. Ingenico CZ je ve spolupráci se svými partnery připraveno poskytnout řešení založené na nejnovější řadě samoobslužných platebních modulů iUN, které zajišťují maximální pohodlí zákazníka a bezpečnost platebních transakcí. Veškeré terminály jsou vybaveny technologií pro akceptaci plateb bezkontaktními platebními prostředky (jako jsou bezkontaktní karty, samolepky, klíčenky, NFC mobilní telefony aj.), které jsou aktuálně uváděny na český trh, a představují bezprostřední budoucnost bezhotovostních plateb. Právě samoobslužné platební stojany by výrazně urychlily odbavování zákazníků, zkrátily fronty u obsluhy, umožnily bezobslužný noční provoz a snížily tak provozní náklady petrolejářských firem.
Blízká budoucnost představuje pro Ingenico CZ velkou výzvu. S nástupem nových technologií, zejména pak NFC, je třeba zajistit, aby byly tyto technologie zpřístupněny široké veřejnosti, a aby na ně byl trh dokonale připraven. Ingenico si právě toto klade za svou nejvyšší prioritu.


Ingenico-00112

Ingenico

Přední světový dodavatel platebních řešení a terminálů působí v České republice přímo od května 2009, kdy otevřel pobočku Ingenico CZ, s.r.o. Její podíl na českém a slovenském platebním trhu od té doby nepřetržitě roste a aktuálně dosahuje v ČR téměř 95 % a v SR 30 %. Za výrazným úspěchem společnosti stojí nejen kvalitní produkty a řešení, se kterými mají bohaté pozitivní zkušenosti přední světové bankovní domy a maloobchodní řetězce, ale rovněž profesionální tým s dlouholetými zkušenostmi v oboru. Za tři roky existence pobočky se podařilo prodat desítky tisíc kusů platebních terminálů produktové řady UNICAPT a Telium II, navázat a dlouhodobě upevnit spolupráci s hlavními zúčtovacími bankami (ČS, ČSOB, Komerční banka, Unicredit) a předními maloobchodními řetězci, jako jsou Globus, Ahold, Tesco, Billa, Penny Market, Lidl aj.
Ingenico již dávno není pouhým výrobcem a prodejcem platebních terminálů. Poskytuje též sofistikovaná platební řešení a je i zkušeným systémovým integrátorem s dokonalým servisním zázemím. Již od konce roku 2009 pracuje v ČR certifikované  servisní centrum pro opravy terminálů.

Autor: PR Ingenico, Jiří Dostál, Zdroj: PETROLmedia

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek