Konference EUROGAS v Nice

Nejvyšší představitelé organizace EUROGAS - Evropské unie asociací zemního plynu se 28. a 29. června sešli ve francouzském Nice, aby zde diskutovali o problémech plynárenského průmyslu na trhu EU a jeho dalším rozvoji.

Českou republiku v EUROGASu zastupuje Česká plynárenská unie. Jednání se zúčastnil Oldřich Petržilka, prezident ČPU a Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Transgas, a. s. a viceprezident České plynárenské unie, který je současně členem představenstva EUROGASu. Zasedání předsednictva a následné valné shromáždění řídil Jean-François Cirelli, prezident EUROGASu. Shromáždění EUROGASu se zúčastnilo přes 40 delegátů zastupujících 24 plynárenských asociací a plynárenských podniků ze 17 členských zemí.

Hlavním bodem pracovní agendy zasedání byla volba prezidenta a ostatních členů představenstva. Další body jednání se tradičně zaměřily na podmínky podnikání v plynárenském odvětví po otevření trhu s plynem a pokračující liberalizace evropského trhu s energiemi. Pozornost byla věnována schválení závěrky loňského roku po auditu společnosti Deloitte. Představena byla zpráva za první pololetí roku 2012.

Autor: TZ, Zdroj: ČPU

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek