Letos přibylo 38 čerpacích stanic

I když ceny pohonných hmot stále a nezadržitelně rostou, přibývá i nových čerpacích stanic. Za první polovinu letošního roku jich bylo 38. Nejedná se však o veřejné čerpací stanice, kde mohou tankovat všichni motoristé, ale o čerpací stanice s vymezeným přístupem. Informoval o tom server týden.cz.

Jestliže celkový počet čerpacích stanic stanic roste, těch veřejných, kam mohou zajet natankovat všichni motoristé, ubývá, K 30. červnu letošního roku bylo na území ČR podle údaji ministerstva průmyslu a obchodu registrováno 6728 čerpacích stanic, z toho 3702 veřejných,  2576 neveřejných a 450 s vymezeným přístupem.
Oproti loňskému roku přibylo nejvíce stanic s vymezeným přístupem (53), naopak počet klaisckých pump pro veřejnost se snížil o 15 provozoven. Počet neveřejných stanic zůstal beze změn.
Podle úředníků ministerstva průmyslu a obchodu není provozování čerpacích stanic vázanou živností a proto zde nejsou kvalifikační požadavky nijak zásadně vymezeny. U soukromých pump si provoz stanovuje majitel nebo jejich provozovatel, u značkových řetězců čerpacích stanic podmínky stanovují firemní pravidla.   

Autor: Jiří Kaloč, Zdroj: Týden.cz

Diskuse

  • vrbata, 6. 8. 2012 08:55: Co to píšete za nesmysly,dělám v tomto oboru dvacet let a každému je jasné,že i když je čs pro stavební úřad vedená,jako neveřejná(pro mírnější podmínky stavby),prodává i veřejnosti a za ceny blížící se našim nákupním,protože je živí jiná činnost,takže má být vedená ,jako veřejná.Kontrolní orgány to nezajímá,měly by na to upozorňovat média,jako je Petrol,místo psaní blbostí,jako je tato.Trochu se zamyslete páni "pseudonovináři".
      Reagovat na komentář
    • PetrX, 7. 8. 2012 09:06: V čechách je čerpacích stanic přehnaně moc - myslím, že kdyby jinch zmizela polovina tak to běžný motorista ani nepozná) - kde jinde lze vidět na 1km 3-4 čerpací stanice - např. u hranic s DE, A.
        Reagovat na komentář
      Přidat nový komentář

      Petrol Magazín

      Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
      Aktuální číslo

      Přihlašte se k odběru novinek