Lokomotivy dostanou radiostanice

Sedmnáct lokomotiv společnosti Unipetrol dostane speciální mobilní radiostanice, které by měly zajistit lepší komunikaci v rámci evropských železnic, což povede i ke zvýšení bezpečnosti železnicní dopravy.

Lokomotiva Unipetrol

Kromě instalace nových radiostanic vylepší společnost také svůj informační systém podle odpovídajících mezinárodních požadavků v nákladní dopravě. Projekt je z poloviny financován pomocí Operačního programu doprava.
"Implementací globálního systému mobilní komunikace pro železniční aplikace na lokomotivy bude zajištěna potřebná kompatibilita v oblasti rádiové komunikace, která je na tratích evropského konvenčního systému vyžadována. Jednoznačně bude zvýšena bezpečnost, rychlost, plynulost, spolehlivost a bude zefektivněno řízení železniční dopravy," tvrdí o novince jednatel společnosti Unipetrol Doprava Miroslav Vlasák.
Na projekt byly Ministerstvem dopravy vystaveny tzv. Schvalovací protokoly a Rozhodnutí o poskytnutí dotace ve výši 50 % nákladů. Pro projekt Radiostanice pro traťové lokomotivy se jedná o částku 2 942 500 Kč a pro informační systém je to celkem 700 000 Kč.

Autor: Jiří Kaloč, Zdroj: Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek