Lukoil zkouší v Praze nový koncept čerpacích stanic

Na pražském Barrandově byla včera slavnostně otevřena inovovaná čerpací stanice ruského ropného koncernu Lukoil. Novinky se týkají především interiéru prodejny a nabízeného sortimentu.

Lukoil Bar_3

Otevření se zúčastnil také ředitel Lukoilu pro střední Evropu a země Beneluxu Bulat Subajev.  Pražská pumpa je totiž první provozovnou vedle Moskvy, kde firma Lukoil vyzkouší nový koncept čerpacích stanic. Pokud to bude fungovat, postupně by měly být předělány ve stejném duchu všechny ostatní čerpací stanice Lukoilu po celém světě, kterých je přibližně šest tisícovek. "Zákazníci jsou primárně orientováni na cenu paliv, kterou chceme i nadále držet na konkurenceschopné úrovni. O úspěchu čerpací stanice ale rozhoduje i prostředí a úroveň služeb. Pevně věřím, že naše nová koncepce zákazníky osloví a že se k nám budou rádi vracet," řekl Bulat Subajev a dodal, že naše domovina představuje vhodnou zemi pro takový test. "Česká republika je pro nás velmi přitažlivým trhem."  

Lukoil Bar_1

Rekonstrukce interiéru čerpacích stanic Lukoil se nese v duchu hesla "Vše na svém místě", nový koncept má zaujmout zákazníky kreativní a přátelskou atmosférou. Pro rozdělení jednotlivých zón byly použitý různé odstíny obkladů, u vchodu zaujme víceúčelová dělící příčka, která zároveň slouží jako regál pro prodej denního tisku. Informační cedule jsou záměrně velmi jednoduché a text na nich neformální, aby oslovily jak mladší, tak i starší ročníky. Oranžové aplikace na stěnách v kombinaci s černou a červenou vytváří společně s dřevěnými obklady pokladny či regálů a úhlednými stolky lákavou pozvánku strávit v prostředí čerpací stanice chvilku odpočinku nad kávou či jiným občerstvením. V nabídce jsou především plněné sendviče od bageterie Panos, ale hosté si mohou dát i horkou polévku. Útulnou atmosféru pak umocňuje decentní stropní osvětlení tvořené výhradně LED světly, které mají vysoký světlený výkony ale velmi nízkou spotřebu. Hlavní plocha je osvícena kombinací nástěnného diodového osvětlení Philips a bodových svítidel, která lze nasměrovat na výrobky na regálech a regulovat pomocí programovací jednotky, což umožňuje různé úrovně nastavení ve dne i v noci.

Lukoil Bar_4  Lukoil Bar_2

Autor: Jiří Kaloč

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek