Netradiční automatická a mobilní čerpací stanice

V Ústí nad Orlicí byla nedávno uvedena do provozu plně automatická a zároveň mobilní čerpací stanice. Její řídící systém OctoPOS zajistila softwarová firma Your Systém.

CS Coop Ústí n.O.

Čerpací stanice je bez jakýchkoliv zemních zásobníků. Její nadzemní nádrže pojmou 22 tisíc litrů paliva s celkovým rozměrem 8 x 3 metry a výdejním místem 3 x 3 metry.
"Věříme, že mobilní bezobslužné čerpací stanice jsou nejlepším řešením pro méně frekventované lokality. Jedná se o způsob prodeje pohonných hmot, který umožňuje snížení investičního rizika díky možnosti přesunu čerpací stanice, při neuspokojivých výsledcích, do jiné lokality. Navíc u bezobslužných čerpacích stanic můžeme poskytnout nižší ceny díky odbourání nadbytečných nákladů. Samotná realizace trvala velmi krátce, ještě na začátku týdne v lokalitě nic nestálo a koncem týdne se zde již prodává palivo. Do budoucna bychom rádi pokračovali a rozšiřovali síť čerpacích stanic nejen v tomto regionu. Doufáme, že náš projekt bude inspirací pro další družstva a společnosti v České republice." shrnuje Miloslav Hlavsa, ředitel obchodního družstva Konzum Ústí nad Orlicí.
Zdeněk Pechal, ředitel divize řídících a karetních systémů společnosti Your System, uvedl: "Toto řešení je ojedinělé na českém trhu. Jsme velice rádi, že jsme se jako dodavatelé řídicího systému OctoPOS mohli podílet a stát u vzniku konceptu i vlastní realizace. Systém OctoPOS je velmi flexibilní a je možné jej jednoduše upravit dle specifických požadavků zákazníka."

 

Autor: jk, Zdroj: Your System

Diskuse

  • B.B., 23. 11. 2012 09:14: Ano to je dobrej nápad. Víc a houšť!
      Reagovat na komentář
    • Martin, 23. 11. 2012 12:48: Díky těmto čerpacím stanicím dojde spousta obyčejných lidí o zaměstnání, my o slušné a udržované prostředí klasických čerpacích stanic. A až jedenkráte budete chtít jít k lékaři a někdo vám řekne navštivte ,,mob.buňku xy" tak se pak tomu nedivte. Společnost je čím dál více bezcitná a lidi tomu často podléhají, ovšem pokud se jich to netýká. Ta pani co píše více a houšť určitě nepracuje na čerpací stranici.
        Reagovat na komentář
      • nimbis, 23. 11. 2012 19:07: To by mi zajímalo,kam má tato pojízdná čerpací stanice svedené úkapy a jak jsou řešené plochy proti případné havárii?Každá čerpací stanice musí mít vypracovaný havarijní plán a odizolovanou plochu pod stáním automobilu.Tady se asi ekologie moc neřeší no.
        • MartinX, 27. 11. 2012 23:47: takže podle Vás po první návštěvě kontrolorů z životního bude pumpa pokutována a zavřená? Byl jste tam, že to tak dobře víte?
        Reagovat na komentář
      Přidat nový komentář

      Petrol Magazín

      Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
      Aktuální číslo

      Přihlašte se k odběru novinek