Neveřejná plnící stanice CNG

Od září spouští společnost Wienerberger ve spolupráci s firmou VEMEX v areálu cihelny Jezernice u Lipníku nad Bečvou neveřejnou plnicí stanici CNG.

Wienerberger tak jako první z výrobců v oblasti keramického průmyslu spustí tento pilotní projekt a zprovozní stanici na stlačený plyn (CNG), aby byly k dispozici pohonné hmoty pro vysokozdvižné vozíky Linde na CNG pohon, které zde zajišťují manipulaci s paletami pro expedici i výrobu. Projekt byl v přípravné fázi zahájen již loni a přibližně půl roku se zjišťovaly ekonomické náklady, dopad na životní prostředí i následné zajištění technologií. "V závodě Jezernice zajišťovaly dosud manipulaci palet dieselové vozíky. Jejich náhrada za vozíky na CNG pohon pro nás znamená úsporu asi milionu korun ročně. Ale hlavně jde o unikátní ekologický projekt," říká Richard Slavík z Wienerbergeru.
Plnicí stanice CNG Blue Line 20 MIDI (technologii dodala společnost TVAJA CNG) se skládá z betonového technologického kontejneru, příslušenství, elektrorozvaděče a výdejního zařízení pro plnění vozidel. Jedná se o plnicí zařízení, které je určeno k rychlému plnění vozidel.

 

Autor: Jiří Kučera, Zdroj: iHned

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek