Nový web umožní řidičům najít plnicí stanice CNG

Nové webové stránky ww.cngplus.cz vám umožní najít plnicí stanice stlačeného zemního plynu i přehled cen pohonných hmot. Za projektem stojí ET Biogas, člen národní technologické platformy Asociace NGV (Natural Gas Vehicle), která podporuje dopravu na stlačený zemní plyn a biometan.

Mapa CNG
Webový portál CNG+ umožňuje návštěvníkům rychlou orientaci pomocí interaktivní mapy, která pomůže nalézt nejbližší plnicí stanici CNG s hodnocením uživatelů a informacemi o provozu či obsluze. Prohlédnout a porovnat si můžete také aktuální ceny CNG s ostatními pohonnými hmotami. Lze si zde navíc pomocí on-line kalkulačky spočítat úsporu, kterou vám umožní pohon automobilu na CNG. Jinak zde najdete všechny možné informace o zemním plynu, jeho výhodách, ale také novinky mezi automobily včetně testů a praktických zkušeností řidičů, kteří automobily s pohonem CNG provozují.
Zemní plyn by mohl ušetřit až 50 procent provozních nákladů oproti klasickým pohonným hmotám, nepopiratelná je navíc jeho menší emisní zátěž. Podíl CNG vozidel v Česku ovšem roste pomalu, stále hovoříme o desetinách procenta.
Asociace NGV vznikla před třemi lety jako nezisková odborná platforma pro podporu implementace a provozu technologií pro využití zemního plynu a biometanu v dopravě. Mezi její členy patří ČVUT, VŠCHT, Česká bioplynová asociace nebo SAP či výrobci kompresorů pro CNG a další firmy zabývající se přestavbami automobilů na pohon CNG.

Autor: jk, Zdroj: CNG+

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek