Ostravští policisté jezdí ve vozech Hyundai ix20 s pohonem CNG

Městská policie Ostrava začla provozovat dva automobily Hyundai ix20 vyrobené v Nošovicích, které na pohon CBG přestavěla společnost Vítkovice Doprava. Zákazníkovi vozy dodal ostravský dealer Hyundai Rely Servis.

Hyundai CNG

"Těší nás, že jsme uspěli ve výběrovém řízení na dodávku vozidel pro městskou policii. Ačkoliv se tyto vozy v závodě Hyundai nevyrábějí v úpravě pro pohon stlačeným plynem, dokázali jsme najít řešení, abychom splnili přání zákazníka a dodali auta s požadovanou úpravou na CNG," řekl majitel dealerství Rely Servis Jan Řehák.
"Jsem opravdu rád, že se automobily Hyundai ix20, které se vyrábí v našem kraji, podařilo přestavět na zemní plyn. Jedná se o dva pilotní vozy, ale jsem si jist, že je to teprve začátek další spolupráce," řekl ředitel Městské policie Ostrava Zdeněk narazím a dodal: "Pohon na stlačený zemní plyn je asi ta nejlepší cesta, jak zajistit maximální výkon služby při současné napjaté finanční situaci, protože náklady na jeden kilometr jsou nesrovnatelně nižší než u naftových nebo benzínových motorů."
Oba automobily disponují zážehovým motorem 1,6 CVVT o výkonu 92 kW, výrobcem ocelových lahví na CNG je společnost Vítkovice, CNG technologie pochází od italské firmy Tartarini.

Autor: jk, Zdroj: Autofox

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek